Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, după ședința CEx: „Luăm în calcul OUG pentru Codurile Penale”

Viorica Dăncilă, după ședința CEx: „Luăm în calcul OUG pentru Codurile Penale”

Viorica Dăncilă, după ședința CEx: „Luăm în calcul OUG pentru Codurile Penale”
10 Dec 2018   •   17:21

A fost ședinţă crucială la PSD. Liviu Dragnea a discutat, luni, cu premierul Dăncilă şi liderii PSD strategia pentru a stopa plecările din partid, dar şi ce vor face cu refuzul lui Iohannis de a remania doi miniştri ai Cabinetului Dăncilă.

Premierul a precizat că în ședință s-a discutat ca doar acele modificări aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală care au trecut de Curtea Constituțională să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență.

„Am acordat mai multe puncte aflate pe ordinea de zi. Am vorbit despre numirea peședinților de organizații. S-a vorbit despre reorganizare. Am discutat despre programul de guvernare, o să vin cu o evidență a programului de guvernare. În unanimitate s-a hotărât ca în cazul articolelor declarate constituţionale să vedem posibilitatea de a le include într-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, vă va da ministrul Justiţiei. Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestaţii, au fost trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate. Mă refer atât la Codul Oenal cât şi la cel de Procedură Penală”, a declarat Viorica Dăncilă. 

Despre numirile celor doi miniștri, Viorica Dăncilă a spus „Cât să mai stăm? O săptămână, două, trei, pentru o revocare? Dacă am făcut aceste nominalizări, le-am făcut pentru că cred cu tărie că putem avea o performanță mai bună”. 

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, în luna noiembrie, propunerile de miniştri pentru Dezvoltare şi Transporturi. La Ministerul Dezvoltării a fost propusă Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, respinsă de Klaus Iohannis la Ministerul Transporturilor. La Ministerul Transporturilor a fost propus Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

Pe 16 decembrie PSD va mai avea alte două ședințe, Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv Naţional al PSD. Tot pe această dată urmează să fie ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD. 

Citește și: Ședință crucială la PSD, înainte de CEX. Partidul caută soluții pentru majoritatea parlamentară

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close