Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, primul discurs în Parlament. Explicații despre banii românilor

Viorica Dăncilă, primul discurs în Parlament. Explicații despre banii românilor

Viorica Dăncilă, primul discurs în Parlament. Explicații despre banii românilor
03 Apr 2018   •   16:29

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, marți, despre creșterea economică record pe care a întregistrat-o România în anul 2017. Propunerea ca premierul să vină în plenul Camerei Deputaţilor a fost făcută de grupul parlamentar al PNL. 

„Am dispus să se efectueze analize detaliate. Mi s-a cerut să explic românilor cum au fost cheltuiți banii din creșterea economică. Țin să subliniez că pentru mine, ca prim-ministru, criticile aduse reprezintă un element foarte important în evaluarea Guvernului. Aceste critici sunt absolut necesare pentru noi. Pe această bază trebuie să construim economia românească. România a înregistrat în 2017 o creștere economică record. În 2017, România a avut o creștere economică de 94 miliarde de lei. Peste 6 miliarde de lei au fost cheltuite pentru sănătatea românilor. În anul 2017, s-a reușit reducerea cheltuielilor”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a mai precizat că s-a colectat ca venituri bugetare în plus față de 2016 27,9 miliarde de lei, adică 30%.

„Niciodată în România nu s-a putut pune în practică o astfel de raționalizare a cheltuielilor de guvernare. Prin măsurile sociale aplicate în 2017, nu numai că s-a depășit ținta de deficit bugetar asumată, dar am reușit să demonstrăm că noul nostru model de dezvoltare, bazat pe bunăstare și investiții este viabil și pe deplin realist. Datele oficiale arată că se poate regăsi creșterea economică în buzunarele românilor, fără a afecta investițiile. În anul 2017, câștigul salariului mediu brut pe total economie a crescut cu 14%. În sectorul bugetar, majorările sunt 30,2% în educație, sănătate și asistență socială, 17,5% în învățământ, 25,6 % în administrație publică”, a mai spus Viorica Dăncilă.

„Unii „specialiști” au spus că aceste măsuri vor afecta sistemul bugetar. Esențial este să înțelegem ceea ce s-a făcut pentru oameni, să ne gândim dacă acest lucru face bine oamenilor. Programul a avut parte de la început de o respingere din partea adversarilor politici pe care îi reprezint. Este nevoie de mai multă responsabilitate atunci când aceste mesaje sunt exportate în afara țării. Această creștere se simte acum în buzunarul românilor. Ura, dezbinarea, exportarea acestor discursuri în afara României nu va aduce nimic. Vă spun acest lucru și cu speranța că vom face ce nu am reușit anul trecul”, a precizat Viorica Dăncilă.

În deschiderea ședinței, deputata PNL Raluca Turcan afirmă ca „zeci de mii de români” pleacă din România din cauza lipsei de oportunități la angajare, în timp ce în structurile statului sunt angajați PSD-iști. Aceasta acuză că „așa zisa reformă fiscală” nu a generat majorări salariale la bugetari în timp ce unii angajați din privat s-au trezit chiar cu salariul diminuat.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close