Antena 3 CNN Război în Israel Surse CNN: Graniţa cu Egiptul pentru ajutoare în Fâşia Gaza nu se deschide vineri dimineaţă

Surse CNN: Graniţa cu Egiptul pentru ajutoare în Fâşia Gaza nu se deschide vineri dimineaţă

Punctul de frontieră Rafah de la graniţa cu Egiptul prin care ar putea fi transportate ajutoarele umanitare pentru populaţia din Fâşia Gaza nu se deschide vineri dimineaţă, au precizat mai multe surse pentru CNN.

Surse CNN: Graniţa cu Egiptul pentru ajutoare în Fâşia Gaza nu se deschide vineri dimineaţă
Sursa foto: Getty
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   02:40

Toate acestea, în ciuda așteptărilor exprimate de președintele american Joe Biden și de alte persoane că acest punct de trecere a frontierei va fi deschis.

"Nu aș paria pe faptul că acele camioane vor trece mâine", a declarat pentru CNN una dintre surse.

Trebuie făcute reparații de drumuri pe partea egipteană a zonei tampon și există o mulțime de alte detalii pentru a se asigura că ajutorul va fi unul continuu, nu o acțiune punctuală.

„Este o situație cu adevărat volatilă. Acești oameni au așteptat pentru mâncare, pentru medicamente și pentru apă. Dacă li se spune că vin 20 de camioane și nu știm când vor mai veni altele, se va crea o situație cu adevărat periculoasă. Dacă aș fi în această situație, dacă nu aș crede că vor mai veni alte camioane, aș face tot ce pot pentru a lua tot ceea ce se află înăuntru”, a mai declarat sursa respectivă pentru CNN.

Oficialii americani se așteaptă acum ca primul convoi de camioane care transportă ajutoare umanitare în Gaza din Egipt să treacă granița în acest weekend, posibil până sâmbătă.

×
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close