Antena 3 CNN Război în Israel Iranul amenință să lanseze o rachetă balistică spre orașul Haifa din Israel

Iranul amenință să lanseze o rachetă balistică spre orașul Haifa din Israel

Un comandant al Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran a formulat, astăzi, cea mai explicită amenințare că țara sa ar putea intra într-un război direct împotriva Israelului.

de Adrian Iclozan    |    23 Oct 2023   •   14:53

Comandantul adjunct al structurii militare iraniene, Ali Fadavi, a spus că armata Teheranului va lansa "fără ezitare, dacă va fi necesar", o rachetă spre orașul Haifa din nordul Israelului.

Publicația Jerusalem Post relatează că Fadavi a vorbit, luni dimineață, în fața studenților de la Universitatea din Teheran și a fost întrebat în legătură o acțiune militară directă a Iranului împotriva Israelului.

"Unii dintre voi consideră că o acțiune practică ar fi o rachetă directă asupra (orașului) Haifa. Desigur, dacă este necesar, acest lucru va fi făcut și va fi făcut fără ezitare", a răspuns el.

Potrivit lui Fadavi, forțele armate israeliene, IDF, mint în legătură cu rata de succes a sistemului interceptor Iron Dome.

Oficial iranian: "America va sacrifica Israelul, dacă se simte nesigură!"

Oficialul iranian susține rata de interceptate a rachetelor inamice de către Iron Dome ar fi de doar 30%.

"America a creat Israelul pentru securitatea sa și, dacă se simte nesigură, îl va sacrifica cu ușurință", a estimat Ali Fadavi.

La începutul războiului declanșat de Hamas, acest comandant militar a amenințat statul evreu o "undă de șoc din partea frontului de rezistență, dacă nu oprește atrocitățile" în Gaza.

Foto: imagine din timpul testării rachetei balistice iraniene Khorramshahr, într-o locație neprecizată, mai 2023

×
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close