Antena 3 CNN Război în Israel Iranul a anunțat motivul pentru care a pornit atacul împotriva Israelului: ”SUA să se țină departe!”

Iranul a anunțat motivul pentru care a pornit atacul împotriva Israelului: ”SUA să se țină departe!”

Iranul spune că atacul său asupra Israelului este un răspuns la lovitura israeliană asupra consulatului iranian din Damasc.

Iranul a anunțat motivul pentru care a pornit atacul împotriva Israelului: ”SUA să se țină departe!”
Sursa foto: X / War Monitor
de Laura Dinu    |    14 Apr 2024   •   02:09

Update 03:10. Ministerul de Externe al Iranului a declarat că țara a răspuns la ceea ce a numit „actul agresiv al regimului sionist împotriva ambasadei Iranului la Damasc”, scrie CNN.

Într-o declarație publicată pe Telegram, ministerul a spus că forțele armate iraniene „își exercită dreptul inerent la autoapărare stipulat în articolul 5 din Carta Națiunilor Unite și ca răspuns la agresiunile militare repetate ale regimului sionist și mai ales ca răspuns la atacul asupra consulatului Iranului din Damasc de la începutul acestei luni.

Răspunsul Republicii Islamice Iran în exercitarea dreptului la autoapărare arată abordarea responsabilă a Iranului față de pacea și securitatea regională și internațională.

În declarația ministerului, reprezentanții concluzionează: „Dacă este necesar, Republica Islamică Iran nu va ezita să ia mai multe măsuri defensive pentru a-și proteja interesele legitime împotriva oricăror acțiuni militare agresive și a utilizării ilegale a forței”.

Israelul nu a confirmat că a efectuat atacul de la Damasc pe 1 aprilie, dar a negat afirmația Iranului potrivit căreia clădirea lovită ar fi un consulat, spunând că este o „clădire militară a forțelor Quds”.

Răspuns la „agresiunea israeliană împotriva sediului nostru diplomatic din Damasc”.

Misiunea Permanentă a Iranului la ONU a declarat, cu câteva minute în urmă, că atacul de sâmbătă noaptea a fost un răspuns la „agresiunea israeliană împotriva sediului nostru diplomatic din Damasc”.

Israelul a lovit la începutul acestei luni o clădire iraniană din capitala Siriei, Damasc, un purtător de cuvânt al armatei afirmând că Israelul crede că această clădire iraniană lovită era o „clădire militară”.

Misiunea iraniană a declarat că problema a fost „considerată încheiată”, scrie CNN

"Cu toate acestea, dacă regimul israelian va mai face o greșeală, răspunsul Iranului va fi considerabil mai sever. Este un conflict între Iran și regimul israelian necinstit, de care SUA trebuie să se țină departe!", a adăgat Misiunea Permanentă a Iranului în declarația sa pe X.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Iran
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close