Antena 3 CNN Război în Israel SUA, Marea Britanie și Franța intervin în sprijinul Israelului, pentru interceptarea rachetelor, după atacul Iranului

SUA, Marea Britanie și Franța intervin în sprijinul Israelului, pentru interceptarea rachetelor, după atacul Iranului

Reprezentanții Statelor Unite ale Americii au anunțat că vor susține poporul israelian și vor sprijini apărarea acestuia împotriva acestor amenințări din partea Iranului".

de Laura Dinu    |    14 Apr 2024   •   01:00

Update 01:25. Spania a reacționat, de asemenea, după atacul Iranului asupra Israelului.

”Urmărim evenimentele din Orientul Mijlociu cu cea mai mare îngrijorare. Escaladarea regională trebuie evitată cu orice preț, spune Pedro Sanchez, primul ministru al Spaniei. 

”Suntem în contact cu ambasadele din regiune care rămân active pentru a putea ajuta spaniolii din zona”, a mai spus el.  

SUA, Marea Britanie și Franța, împreună cu Iordania, asigură sprijin militar Israelului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru interceptarea dronelor și rachetelor lansate de Iran.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, a declarat sâmbătă, într-o declarație, că "Iranul a început un atac aerian împotriva Israelului".

Ea a adăugat: "Statele Unite vor fi alături de poporul israelian și vor sprijini apărarea acestuia împotriva acestor amenințări din partea Iranului".

Pentagonul a informat că secretarul apărării Lloyd Austin a vorbit cu omologul său israelian "pentru a discuta despre amenințările regionale urgente... și a precizat că Israelul poate conta pe sprijinul deplin al SUA pentru a apăra Israelul împotriva oricăror atacuri ale Iranului și ale reprezentanților săi regionali".

Consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a vorbit, de asemenea, cu omologul său pentru a întări "angajamentul de fier al Washingtonului față de securitatea Israelului".

Surse raportează că atât aeronavele americane, cât și cele britanice sunt transportate în aer peste Siria și Iordania, asistând Forțele Aeriene Israeliene în interceptarea dronelor iraniene kamikaze unidirecționale.

SUA estimează că atacul va dura câteva ore, având în vedere valurile de lansări care vor ajunge în Israel în diferite momente ale nopţii Avioane de vânătoare americane, iordaniene, israeliene și britanice se află pe cerul Orientului Mijlociu pentru a intercepta dronele.

Franța condamnă ferm atacul

”Franța condamnă ferm atacul lansat de Iran împotriva Israelului.

Printr-o astfel de acțiune fără precedent, Iranul face un nou pas în acțiunile sale de destabilizare și își asumă riscul unei escalade militare”, a scris Stéphane Séjourné pe o rețea socială. 

Marea Britanie a început interceptarea dronelor iraniene

Marea Britanie se pare că a început deja interceptarea dronelor iraniene, folosind în acest scop avioanele din baza din Cipru.

×
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close