Antena 3 CNN Război în Israel Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, despre evacuarea românilor din Fâşia Gaza: "Avem asigurări că punctul de frontieră va continua să fie deschis"

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, despre evacuarea românilor din Fâşia Gaza: "Avem asigurări că punctul de frontieră va continua să fie deschis"

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a avut o intervenţe în direct la Antena 3 CNN cu privire la situaţia românilor din Gaza, după ce punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, a fost deschis.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2023   •   15:08

"În primul rând este un proces în desfăşurare. Tranzitul prin punctul de trecere a frontierei a rămas deschis. Şi ieri au trecut cetăţeni, şi astăzi trec cetăţeni. Avem asigurări din parte autorităţilor egiptene, din partea celor israeliene că punctul de frontieră va continua să fie deschis pentru evacuări şi în următoarele zile", a transmis Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, într-o intervenţia în direct la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: O mamă româncă din Fâșia Gaza, apel disperat de ajutor pentru autoritățile din țară: "Vă rog să-i ajutați pe copiii mei să trăiască"

"Criteriile de selecţie, ordinea de prioritate în traversarea punctului de trecere a frontierei revin autorităţilor israeliene şi cele egiptene"

"Trebuie să spun foarte clar că criteriile de selecţie, ordinea de prioritate în traversarea punctului de trecere a frontierei revin autorităţilor israeliene şi cele egiptene.

În ceea ce priveşte efoturile MAE, vă pot spune că celula de criză a ministerului, activată încă de la debutul situaţiei din Fâşia Gaza şi din statul Israel este activată.

Colegii mei din teren menţin legătura cu cetăţenii români şi membrii de familie care ne-au solicitat sprijinul în vederea evacuării. Vorbeam de un număr de aproximativ 260 de persoane, cetăţeni români şi mebrii de familie.Nu ne-au fost semnalate cazuri în care cetăţenii români sau membrii acestora de familie nu au putut fi contactaţi", a mai spus Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Citeşte şi: Niciun român pe noua listă cu persoanele evacuate astăzi din Gaza! Pe document apar mulți de americani, dar și bulgari, cehi și japonezi

"Vă pot asigura de faptul că în momentul în care cetăţenii români vor trebui să fie evacuaţi şi va exista această informaţie o vom face publică cu celeritate.

Cele două echipe consulare mobile, personalul Ambasadei României la Cairo şi oficiul de reprezentare al României la Ramallah sunt pregătiţi să ofere sprijinul consular necesar în vederea evacuării în bune condiţii şi rapid a cetăţenilor români şi a familiilor lor", a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

×
Subiecte în articol: MAE Radu Filip Război în Israel
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close