Antena 3 CNN Război în Israel O rachetă lansată de teroriștii din Gaza a evitat sistemul Iron Dome și a lovit un bloc din Tel Aviv | "Este dovada că teroriștii încă au rachete cu rază medie!"

O rachetă lansată de teroriștii din Gaza a evitat sistemul Iron Dome și a lovit un bloc din Tel Aviv | "Este dovada că teroriștii încă au rachete cu rază medie!"

Sirenele au sunat, vineri după amiază, avertizând asupra unui nou val de atacuri cu rachete din Gaza asupra celui de-al doilea oraș, ca mărime, din Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   14:32

Imagini distribuite pe rețelele sociale și publicate, între alții, de Times of Israel și Antena 3 CNN, arată o clădire rezidențială cu patru etaje, cu acoperișul avariat și cu un incendiu declanșat la ultimele două etaje.

"E clar că rachetele au trecut de sistemul defensiv Iron Dome. Niciun sistem anti-aerian nu are o eficacitate de sută la sută", a comentat realizatorul Antena 3 CNN Răzvan Dumitrescu.

Cel puțin trei persoane au fost rănite în urma bombardamentului, relatează Antena 3 CNN.

Este vorba de un bărbat de 20 de ani, care a suferit răni de gravitate moderată, și de alte două persoane cu răni ușoare.

Corespondentul militar al publicației Times of Israel a publicat un al doilea clip video în care este surprins, de la mare distanță, momentul impactului dintre rachetă și imobil, urmat de o explozie și un incendiu (clipul următor).

Pe fundal se aud zgomotele făcute de motoarele rachetelor.

Hamas revendică atacul din Tel Aviv

Brigăzile Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, au revendicat atacul cu rachete de vineri după-amiază, din Tel Aviv.

Presa israeliană relatează că racheta care a lovit imobilul din oraș făcea parte dintr-un "baraj" de proiectile, dintre care opt au fost interceptate de sistemul Iron Dome.

După un prim val de rachete lansate de Hamas, a urmat o a doua serie de lovituri, care au vizat inclusiv suburbiile din Tel Aviv.

Bombardamentul din Tel Aviv arată că Hamas încă dispune de rachete puternice, cu rază medie de acțiune

"Rata de interceptare a sistemului Iron Dome este de 90% până la 95%.

Bombardamentele de astăzi confirmă puterea de foc a Hamas. Majoritatea tirurilor cu rachete din Gaza spre Israel țintesc kibbutzuri și orașe situate la 15 - 20 de kilometri distanță.

În tirurile asupra orașelor mari, distanțate de graniță, cum este Tel Aviv, teroriștii folosesc rachete cu rază medie de acțiune, iar bombardamentul de azi dovedește că gruparea teroristă încă dispune de astfel de rachete.

Aparent, racheta trimisă asupra Tel Avivului a reușit să parcurgă mai mult de 80 de kilometri din punctul de lansare din Gaza, fără să fie interceptată de Iron Dome", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

Presa israeliană: Nu s-au înregistrat victime după al doilea baraj de rachete Hamas

Serviciul israelian de urgență Magen David Adom a comunicat că nu există răniți după cel de-al doilea baraj de rachete lansate de Hamas spre Tel Aviv și zonele din sudul și estul țării.

Câteva persoane s-au ales cu leziuni ușoare în timp ce fugeau spre adăposturile antiaeriene.

Times of Israel citează informații conform cărora o rachetă din al doilea val a lovit o alee dintr-un parc din Tel Aviv.

Canalul 12 de televiziune transmite, la rândul său, că două rachete au căzut în apropiere de orașul Ashdod, fără a provoca victime sau pagube materiale.

×
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close