Antena 3 CNN Război în Israel Război în Israel | Operaţiunea Sabia de Oţel a făcut deja sute de morţi şi mii de răniţi

Război în Israel | Operaţiunea Sabia de Oţel a făcut deja sute de morţi şi mii de răniţi

Ca răspuns la atacurile lansate de militanţii palestinieni în oraşele din sudul şi centrul ţării, Israel a demarat operaţiunea Sabia de Oţel, o operaţiune militară de retaliere. În numai câteva ore, contraatacul israelian a provocat sute de morţi şi mii de răniţi în Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2023   •   16:55

Ca răspuns la atacurile lansate de teroriştii grupării Hamas, susţinută de Iran, forţele militare israeliene au demarat operaţiunea "Sword of Iron (n.r. Sabia de Oţel)" în cadrul căreia au lansat atacuri aeriene asupra unor ţinte din Fâşia Gaza.

În primele ore ale operaţiunii, aproximativ 200 de oameni au murit, iar peste 1.600 au fost răniţi, potrivit unor surse din serviciile de urgenţă.

De cealaltă parte, militanţii palestinieni au ucis aproximativ 100 de persoane, iar peste o mie au fost rănite în atacurile lansate de pe uscat, din aer şi de pe apă.

Totuşi, în continuare se dau lupte grele între forţele israeliene şi membrii grupării Hamas, iar zeci de israelieni au fost răpiţi de pe stradă şi duşi în Fâşia Gaza, acolo unde palestinienii defilează cu ei legaţi pe străzi.

De altfel, au şi apărut imagini cu o poliţistă din Israel, care a fost capturată şi dusă în Fâşia Gaza.

Sute de români se află în Israel, unii în pelerinaj, alţii în vacanţă, iar alţii sunt stabiliţi acolo. Unii dintre ei au vorbit, în direct la Antena 3 CNN despre drama prin care trec începând din această dimineaţă.

Printre ei se numără şi cântăreaţa Ruby, care a explicat la Antena 3 CNN că se afla în vacanţă când a început totul.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Fasia Gaza Hamas
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close