Antena 3 CNN Război în Israel Război în Israel, ziua 27 | Armata israeliană a anunţat că a încercuit oraşul Gaza: "Peste 130 de terorişti au fost eliminați"

Război în Israel, ziua 27 | Armata israeliană a anunţat că a încercuit oraşul Gaza: "Peste 130 de terorişti au fost eliminați"

Război în Israel, ziua 27. Armata israeliană a anunţat, joi seară, că a încercuit oraşul Gaza, la o săptămână de la începerea operaţiunii sale terestre în Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2023   •   20:00

Ultimele informații din războiul declanșat după ce Hamas a atacat Israel:

  • Armata israeliană a anunţat că a încercuit oraşul Gaza
  • Aproape 80 de americani au părăsit Fâșia Gaza
  • Blinken va discuta cu Israelul despre măsuri pentru minimizarea pagubelor provocate civililor 
  • Forţele israeliene au avansat dincolo de suburbiile oraşului Gaza, afirmă premierul Netanyahu
  • Brigăzile Al-Qassam din Liban au lansat 12 rachete spre Israel
  • Joe Biden și consilierii săi cred că zilele lui Benjamin Netanyahu la conducerea Israelului sunt numărate
  • Președintele american explică de ce ar fi necesară  "o pauză umanitară" în conflictul dintre Israel și Hamas
  • Ministerul Sănătății din Gaza anunță că peste 9000 de oameni au murit în bombardamentele israeliene în enclavă
  • Un ofițer israelian de rang înalt a fost ucis în luptele din Gaza
  • Germania scoate în afara legii activitățile Hamas
  • Atac terorist în Cisiordania: un israelian a fost împușcat mortal în mașina sa
  • Oficiali egipteni și palestinieni: 400 de străini și persoane cu dublă cetățenie trec astăzi din Gaza în Egipt
  • Armata israeliană folosește Inteligența Artificială pentru a stabili țintele Hamas din Gaza
  • Proteste de amploare împotriva Israelului în SUA și în lumea arabă
  • IDF anunță lichidarea a zeci de teroriști Hamas în cursul nopții
  • Egiptul va ajuta a evacuarea a 7000 de străini din Gaza
  • Rusia spune, la ONU, că Israelul nu are dreptul la autoapărare în războiul pornit de Hamas
  • Joe Biden vorbește de o "pauză umanitară" a ostilităților din Gaza
  • Peste 500 de persoane urmează să părăsească astăzi Gaza. Printre acestea nu se află niciun român
  • Angelina Jolie denunță sprijinul pentru Israel în războiul cu Hamas:"Gaza se transformă în mormânt iar liderii lumii sunt complici la crime!" 
  • SUA consideră că Hamas nu va putea conduce Gaza după conflict
  • 76 de răniţi palestinieni, 335 de cetăţeni străini şi cu dublă cetăţenie, evacuaţi din Gaza spre Egipt
  • 15 soldaţi israelieni ucişi în luptele de marţi
  • Iordania îşi recheamă ambasadorul din Israel şi refuză revenirea ambasadorului israelian la Amman
  • IDF: Atacul asupra taberei de la Jabaliya a fost o necesitate militară pentru eliminarea unei ținte legitime
  • Liderul Hamas: Susținătorii Israelului sunt de partea greșită a istoriei

Update 22:00 Armata israeliană a anunţat, joi seară, că a încercuit oraşul Gaza, la o săptămână de la începerea operaţiunii sale terestre în Fâşia Gaza contra mişcării islamiste palestiniene Hamas, transmite AFP.

''Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas'', a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene), Daniel Hagari.

El a precizat că 332 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict cu militanţii Hamas.

De asemenea, reprezentantul IDF a menţionat că soldaţii israelieni au ''eliminat'' joi peste 130 de terorişti.

În timpul operaţiunii terestre din Fâşia Gaza, forţele israeliene au distrus infrastructuri ale Hamas şi o cantitate mare de arme. Aviaţia israeliană a sprijinit ofensiva şi a atacat mai multe centre de comandă şi control ale mişcării islamiste palestiniene. În zone civile a fost ţintită ''infrastructura teroristă'', a adăugat armata israeliană.

Anterior, aceasta anunţase că de la începerea războiului contra Hamas a atacat peste 12.000 de ţinte din Fâşia Gaza.

Intrat joi în a 27-a zi, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea civili.

Conform autorităţilor israeliene, 242 de persoane au fost răpite de Hamas şi duse în Fâşia Gaza. Până în prezent au fost eliberate patru femei dintre aceşti ostatici.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat joi că 9.061 de persoane au decedat în Fâşia Gaza în timpul contraofensivei lansate de Israel după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

În Cisiordania, aproape 130 de palestinieni au fost ucişi de soldaţi sau colonişti israelieni începând din 7 octombrie, conform Autorităţii Palestiniene, potrivit Agerpres.

Update 21:40 Statele Unite au anunțat că 79 de cetățeni americani au părăsit Fâșia Gaza, în cele două zile de la deschiderea punctului de la Rafah.

"Vești bune, am scos astăzi 74 de americani, cu dublă cetățenie”, a declarat, joi, președintele Joe Biden la începutul unei întâlniri cu președintele Republicii Dominicane, Luis Abinader, scrie Reuters.

Casa Albă a precizat că alți cinci americani au plecat miercuri. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat joi reporterilor că oficialii îi ajută pe americani să ajungă la ambasada SUA din Egipt și să călătorească în altă parte „după caz”. „Evident, continuăm să ne concentrăm pe scoaterea cât mai multor americani”, a spus Kirby.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat săptămâna aceasta în fața unei comisii a Senatului că există aproximativ 400 de cetățeni americani și membri ai familiilor lor, însumând în total aproximativ 1.000 de persoane care doresc să plece din Fâșia Gaza, potrivit Mediafax.

Update 21:00  Secretarul de stat american Antony Blinken va discuta despre măsurile pe care Israelul „poate și ar trebui” să le ia pentru a minimiza pagubele provocate civililor, în timpul vizitei sale la Tel Aviv.

Antony Blinken a spus, joi, că va discuta „despre măsurile concrete care pot și ar trebui luate” pentru a minimiza pagubele provocate civililor și a dat asigurări că „acesta este un lucru la care Statele Unite se angajează", scrie CNN.

Deși secretarul de stat nu a oferit alte detalii, el a reiterat faptul că subiectul se află pe agenda vizitei.

Potrivit Departamentului de Stat, Blinken este așteptat să se întâlnească cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și cu alți lideri ai guvernului israelian.

„Când văd un copil palestinian, un băiat sau o fată, scos dintre dărâmăturile unei clădiri prăbușite, asta mă lovește în stomac la fel de mult ca și când văd un copil în Israel sau oriunde altundeva. Așadar, acesta este un lucru la care avem obligația de a răspunde și o vom face", a spus el.

Blinken pleacă joi pentru o călătorie în Israel, Iordania, Japonia, Coreea de Sud și India, potrivit Mediafax.

Update 20:00 Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat, joi, că forţele israeliene au avansat dincolo de suburbiile oraşului Gaza, din nordul Fâşiei Gaza, în cadrul contraofensivei lansate împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, transmite Reuters.

''Suntem la nivelul maxim al luptei. Am avut succese impresionante şi am trecut de suburbiile oraşului Gaza. Avansăm'', a menţionat Netanyahu într-o declaraţie difuzată de biroul său. Nu au fost oferite alte detalii.

Şeful Executivului israelian a afirmat, într-o conferinţă de presă, că guvernul său nu a luat deocamdată nicio decizie privind transferul de combustibil către Fâşia Gaza, deşi ajută enclava palestiniană cu ajutor umanitar obligatoriu, printre care alimente şi apă.



''Încă nu am luat vreo decizie despre transferarea de combustibil. Nu am dat vreo instrucţiune de acest fel şi cabinetul de război nu a autorizat vreo decizie'', a spus Benjamin Netanyahu în faţa jurnaliştilor, potrivit Agerpres.

Update 19:40 MAE confirmă că un al patrulea cetăţean român este ţinut ostatic de Hamas în Gaza

Update 18:15 Brigăzile Al-Qassam din Liban au lansat 12 rachete spre o așezare din Israel. 

Rachetele au lovit orașul Kiriat Șmona, unde mai existau doar câțiva civili, orașul fiind, în mare parte, evacuat. 

Până acum, autoritățile au raportat faptul că două persoane au fost rănite în urma atacului.

La scurt timp, grupul terorist Hamas a revendicat responsabilitatea pentru acest atac cu rachete din Liban. 

Totodată, în prima parte a zilei, armata israeliană a răspuns la focuri de armă din nordul Libanului și a lovit două posturi de lansare de rachete antitanc.

Update 18:00  Problemele Israelului riscă să devină mult mai serioase, iar războiul să se transfere pe trei fronturi, la scară mult mai mare. 

Dacă până acum Hezbollah sau gruparea Houthi doar au tatonat terenul, există indicii că situația s-ar putea agrava, în ciuda asigurărilor din partea Libanului și Yemenului.

De ce nu sunt valabile aceste asigurări? Pentru că organizațiile menționate sunt mai puternice decât statele în sine.

Spre exemplu, organizația teroristă Hamas a devenit mult mai puternică decât autoritățile oficiale, fiind puternic finanțată de state precum Iran sau Qatar, în timp ce autoritatea palestiniană nu are fonduri suficiente pentru a lupta  cu organizația.

Același lucru s-a întâmplat și în Liban, unde Hezbollah conduce, de fapt, țara, tot cu ajutorul acordat de Iran.

În Yemen, rebelii din gruparea Houti au controlul asupra capitalei acestei țări încă din 2014. 

Update 17:00 Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a fost prezent la cel mai mare miting de susținere pentru cetățenii israelieni, organizat în centrul Capitalei.

“Hamas se ascund sub spitale şi sub şcoli. Folosesc populaţia drept scuturi umane. Hamas împiedică evacuarea civililor în siguranţă. Chiar ieri au trimis un grup de 100 de femei şi copii în faţa forţelor noastre armate pentru a opri ofensiva noastră. Am văzut din nou cât de parşivi sunt, dar acest fapt nu ne va descuraja. Forţele de apărare israeliene vor continua să îndeplinească misiunea atribuită de guvern.

O vom face în mod responsabil şi în conformitate cu Dreptul Internaţional. Vom distruge Hamas şi ne vom aduce înapoi acasă ostaticii. Toţi ostaticii, femei, copii, bebeluşi. Hamas încearcă să foloseasă ostaticii pentru a opri operaţiunea noastră pentru că vor să se pregătească să ne atace din nou şi din nou, să ne ucidă civilii, copiii, să ne violeze femeile, să ne intimideze, iar liderii lor au declarat asta. Nu se va întâmpla, Israelul va lupta şi va învinge”, a afirmat ambasadorul Israelului în ţara noastră.

Update 16:30 Papa Francisc militează pentru soluția celor două state, fiind modalitatea prin care poate fi oprită vărsarea de sânge în războiul Israel-Hamas.

"Orice război este o înfrângere. Nimic nu se rezolvă prin război. Nimic. Totul se câștigă cu pace și dialog. Două popoare trebuie să trăiască împreună, cu acea soluție înțeleaptă a celor două state. Acordul de la Oslo: două state cu garanții clare și Ierusalimul, cu un statut special", a spus Papa Francisc.

Update 15:00 Președintele american Joe Biden și principalii săi consilieri cred că zilele lui Benjamin Netanyahu în fruntea cabinetului israelian sunt numărate.

Potrivit publicației Politico, această impresie i-ar fi fost comunicată premierului israelian într-o conversație recentă.

"Va trebui să existe o 'reglare de conturi' în cadrul societății israeliene cu privire la ceea ce s-a întâmplat. În final, răspunderea ajunge la biroul premierului", a declarat o sursă oficială pentru Politico.

Publicația citată amintește că, totuși, Netanyahu este prim-ministrul israelian cu cea mai mare durată însumată a mandatelor și că a sfidat mai multe provocări politice în trecut.

Update 14:20 Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că susține o "pauză umanitară" în conflictul dintre Israel și Hamas, pentru a permite eliberarea mai multor ostatici deținuți în Gaza.

Biden s-a aflat, miercuri, la strângere de fonduri în Minneapolis, când a fost interpelat de o persoană din public care i-a cerut să pledeze cauza unei încetări "imediate" a focului.

"Cred că avem nevoie de o pauză. O pauză înseamnă să (le) dăm timp pentru a elibera prizonierii", a reacționat Biden.

Deși actuala Administrație americană nu susține o încetare a focului în Gaza - despre care Israelul susține că ar însemna o capitulare în fața teroriștilor - mai mulți oficiali americani s-au pronunțat anterior pentru o pauză a ostilităților.

Între aceștia s-a numărat secretarul de stat Antony Blinken, care a evocat acestă variantă la Națiunile Unite.

Până în prezent, Israelul a părut să respingă ideea.

Update 13:20 Cel puțin 9.061 de persoane au fost ucise în loviturile israeliene asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie.

Informația a fost comunicată joi de Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas.

Printre cei uciși se numără 3.760 de copii și 2.326 de femei, potrivit ministerului.

Sursa citată mai spune că alte 32.000 de persoane au fost rănite.

Presa internațională subliniază că aceste date nu pot fi verificate în mod independent.

Update 13:00 Forțele de Apărare israeliene au anunțat, joi, moartea unui ofițer superior în timpul luptelor din Fâșia Gaza.

Locotenent-colonelul Salman Habaka, în vârstă de 33 de ani, comandantul Batalionului 53 al Brigăzii blindate 188, din Yanuh-Jat, a fost ucis în luptele cu teroriștii Hamas în partea de nord a Fâșiei Gaza, precizează IDF, fără să ofere detalii cu privire la circumstanțele decesului.

Habaka este ofițerul israelian cu rangul cel mai înalt ucis în timpul operațiunii terestre a IDF în Fâșia Gaza.

Moartea sa ridică bilanțul la 18 militari uciși în timpul ofensivei terestre și la 333 de la începutul războiului.

Update 12:45 Guvernul de la Berlin a interzis activitățile organizației Hamas în Germania.

Hamas fusese deja desemnată ca organizație teroristă în această țară.

"Astăzi am interzis complet activitățile unei organizații teroriste al cărei scop este distrugerea statului Israel", a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, care a precizat că organizarea de întruniri în numele grupării sau răspândirea propagandei Hamas constituie infracțiune.

Ministrul german a mai precizat că rețeaua pro-palestiniană cunoscută sub numele de Samidoun va fi desființată pe teritoriul Germaniei.

Luna trecută, cancelarul Olaf Scholz a condamnat faptul că membrii acesteia au sărbătorit pe străzile germane operațiunea teroristă lansată de Hamas în Israel pe 7 octombrie.

Upate 12:30 Serviciul medical de urgență israelian Magen David Adom (MDA) a anunțat că un civil, victimă a unui atac terorist în Cisiordania, a murit după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra mașinii sale.

Incidentul a avut loc joi, în apropiere de orașul Bayt Lid.

Victima este un israelian în vârstă de 30 de ani.

"Când am ajuns la fața locului, am văzut o mașină răsturnată în tufișurile de la marginea drumului. Șoferul mașinii, un bărbat în vârstă de 30 de ani, era inconștient, nu avea puls, nu respira și prezenta răni produse prin împușcare. Am efectuat procedurile medicale și, după puțin timp, a trebuit să declarăm decesul acestuia", a declarat medicul MDA, Bentzi Landsberg.

Forțele de Apărare ale Israelului au lansat o operațiunie de căutare a teroriștilor responsabili pentru atac și au instalat baraje rutiere în zonă.

Update 12:05 Un oficial egiptean de la punctul de trecere Rafah dintre Gaza și Egipt a estimat la câteva sute numărul persoanelor estimate să părăsească, joi, enclava palestiniană.

"Patru sute de persoane cu pașapoarte străine sunt așteptate să traverseze astăzi, pe lângă alți 60 de răniți", a declarat oficialul pentru Agenția France Presse.

De partea palestiniană, Hisham Adwan, directorul punctului de trecere Rafah, a spus că aproximativ 100 de persoane rănite și 400 de străini și persoane cu dublă cetățenie, inclusiv cetățeni americani, sunt așteptate să treacă în Egipt în cursul zilei.

Potrivit oficialilor din Egipt, 361 de străini și persoane cu dublă cetățenie au intrat, miercuri, în această țară.

Update 11:50 Direcția de informații militare a armatei israeliene confirmă că folosește sisteme de Inteligență Artificială pentru a desemna ținte Hamas în Gaza.

IDF precizează a identificat aproximativ 1.200 de noi ținte Hamas în contextul ofensivei terestre în curs de desfășurare, care a început săptămâna trecută.

Sute de soldați sunt angrenați în operațiunea de determinare a noi ținte "pe scară largă" iar Inteligența Artificială și instrumentele automatizate fac ca acest proces să producă rezultate fiabile în mod rapid și precis, susține sursa citată.

IDF mai spune că, până în prezent, a lovit peste 12.000 de ținte în Fâșia Gaza.

Update 11:30  Mii de oameni au protestat în orașul Casablanca din Maroc, în fața consulatului Statelor Unite ale Americii.

Protestatarii au cerut încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza.

Și în Statele Unite, în Minnesota, a avut loc o manifestație de amploare pentru susținerea palestinienilor, la care participanții au cerut retragerea armatei israeliene  din Gaza.

Update 11:15 Forțele israeliene de apărare, IDF, afirmă că au ucis zeci de combatanți Hamas în operațiunile de peste noapte.

Conform unui comunicat militar, luptătorii israelieni au fost atacați cu arme antitanc și grenade de teroriști.

IDF precizează că infanteriștii săi s-au angajat în lupte cu inamicul, fiind sprijiniți de tancuri, de aviație și de tiruri efectuate de pe mare.

"La finalul luptelor, zeci de teroriști au fost uciși", susține IDF.

În același timp, armata israeliană comunică faptul că numărul deceselor în rândurile sale a ajuns la 17, de la extinderea operațiunilor terestre în Gaza, vinerea trecută.

Update 11.00 Egiptul va ajuta la evacuarea a aproximativ 7.000 de străini și cetățeni cu dublă cetățenie din Fâșia Gaza.

O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul adjunct de Externe al țării, Ismail Khairat, în cadrul unei întâlniri cu diplomații străini.

Potrivit ministrului egiptean, în rândul celor aproximativ de 7000 de potențiali evacuați sunt reprezentate peste 60 de naționalități.

Câteva sute de deținători de pașapoarte străine au reușit să părăsească Fâșia Gaza, miercuri, prin punctul de trecere de la Rafah.

Update 10.45 Rusia spune, la ONU, că Israelul nu are dreptul la autoapărare în războiul pornit de Hamas

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că Israelul nu are dreptul la autoapărare, conform dreptului internațional, în lupta cu Hamas, deoarece este un "stat ocupant".

"Nu pot să nu menționez ipocrizia SUA și a aliaților săi, care în alte situații, complet diferite, cer respectarea dreptului umanitar, instituie comisii de anchetă, impun sancțiuni la adresa celor care folosesc forța doar ca măsură extremă, pentru a pune capăt violențelor care durează de ani de zile", a spus Vasili Nebenzia în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU pe tema conflictului dintre Israel și Hamas.

"Tot ce pot face (aliații statului evreu) este să continue să vorbească despre presupusul drept de autoapărare al Israelului, pe care, ca stat ocupant, nu îl are, așa cum a fost confirmat de hotărârea consultativă a Curții Internaționale (a ONU) din 2004", a continuat el.

Diplomatul rus a mai precizat că țara sa recunoaște dreptul Israelului de a-și asigura securitatea, dar a adăugat că acest drept poate fi pe deplin garantat doar în cazul unei "rezolvări echitabile" a problemei palestiniene, pe baza rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Update 10:00 Actrița americană Angelina Jolie a atacat campania de lovituri aeriene a Israelului în Gaza, pe care a denunțat-o drept "crimă" și "bombardare deliberată a unei populații prinse în capcană".

Times of Israel semnalează o postare pe Instagram a actriței laureate a Premiului Oscar, însoțită de o fotografie care prezintă devastarea produsă de atacurile israeliene în tabăra de refugiați de la Jabaliya, în nordul Fâșiei Gaza.

"Aceasta este bombardarea deliberată a unei populații prinse în capcană, care nu are unde să fugă. Gaza a fost o închisoare în aer liber timp de aproape două decenii și se transformă rapid într-un mormânt comun. 40% dintre cei uciși sunt copii nevinovați. Familii întregi sunt ucise. În timp ce lumea privește, și cu sprijinul activ al multor guverne, milioane de civili palestinieni - copii, femei, familii întregi - sunt pedepsiți și dezumanizați colectiv, fiind privați de alimente, medicamente și ajutor umanitar, cu încălcarea dreptului internațional. Refuzând să ceară o încetare a focului umanitară și blocând Consiliul de Securitate al ONU să impună una ambelor părți, liderii lumii sunt complici la aceste crime", a scris ea pe Instagram.

Washingtonul și alți aliați ai săi pe plan global au arătat că o încetare a focului, în plină campanie israeliană de distrugere a Hamas în Gaza, le-ar oferi teroriștilor o victorie în urma crimelor în masă comise pe 7 octombrie în comunitățile israeliene de la granița cu enclava.

Update 09:00 Într-o aparentă flexibilizare a poziției, președintele american Joe Biden a evocat o "pauză umanitară" a ostilităților în Gaza dar dublată de eliberarea ostaticilor din captivitatea Hamas.

Conform Times of Israel, Biden a fost întrerupt în timpul unui eveniment politic de un protestatar care a cerut încetarea focului în războiul dintre Israel și gruparea teroristă.

Biden a răspuns că susține o "pauză umanitară" care să ducă inclusiv la eliberarea ostaticilor israelieni din mâinile grupării teroriste.

Update 08:00 Mai multe persoane cu cetățenie străină urmează să treacă astăzi din Gaza în Egipt, după ce punctul de trecere Rafah a fost deschis ieri pentru civili, prima dată de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas.

O listă cu aproximativ 500 de nume ale persoane a căror trecere a fost aprobată de Egipt urma să fie afișată la punctul de trecere, notează BBC.

Miercuri, peste 400 de persoane au reușit să părăsească Gaza, primii fiind mai mulți pacienți răniți, transportați cu ambulanțele.

Update 00:01 Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a acuzat miercuri Israelul de comiterea unor ''masacre'' în Fâşia Gaza în scopul acoperirii ''eșecurilor'' sale şi a afirmat că regiunea nu va cunoaște stabilitatea dacă palestinienii nu își obțin ''independența'', informează AFP şi Reuters.

''Le spunem inamicului şi celor care îl susțin că eforturile voastre pentru a vă acoperi eșecurile nu vă vor scuti de o înfrângere răsunătoare'', a declarat liderul mișcării teroriste palestiniene, într-un discurs difuzat de presa apropiată Hamas.

Ismail Haniyeh trăieşte în Qatar, în timp ce mai mulți comandanți ai aripii armate a grupării - Brigăzile al-Qassam - au fost eliminați de Israel în Gaza, de la începutul războiului.

Război în Israel, 1 noiembrie 2023 | SUA consideră că Hamas nu va putea conduce Gaza după conflict

Război în Israel, 31 octombrie 2023 | Ministrul Apărării din Israel vorbește despre invazia din Gaza: "Prețul plătit în ultima zi a fost foarte mare, dar suntem hotărâți să câștigăm!"

Război în Israel, 30 octombrie 2023 | Premierul Benjamin Netanyahu: "Acesta este un timp pentru război"

Război în Israel, 29 octombrie 2023 | Tancurile israeliene intră adânc în Gaza: 450 de ţinte distruse într-o zi

Război în Israel, 28 octombrie 2023 | Israel îşi retrage personalul diplomatic din Turcia, după declaraţiile lui Erdogan

×
Subiecte în articol: razboi Israel
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close