Antena 3 CNN Război în Israel "Vine ziua ei şi o va trăi singură şi speriată într-un tunel sub Gaza" | Tatăl lui Emily, fetiţa de opt ani răpită de terorişti, noi mărturii cutremurătoare

"Vine ziua ei şi o va trăi singură şi speriată într-un tunel sub Gaza" | Tatăl lui Emily, fetiţa de opt ani răpită de terorişti, noi mărturii cutremurătoare

Sunt momente şi emoții copleșitoare pentru tatăl lui Emily, fetița de 8 ani despre care se crede că ar fi în viaţă şi finuță ostatică de teroriștii Hamas în Gaza. Bărbatul trăiește un adevărat coșmar şi în fiecare secundă stă cu gândul la fetița lui, a cărei zi de naştere va fi peste câteva zile.

de Claudia Popovici    |    07 Noi 2023   •   21:22

"Din dimineaţa zilei de 7 octombrie până acum este un coşmar, un roller coaster emoţional, o tragedie", spune Thomas, tatăl lui Emily, care timp de o lună trăiește cu frică pentru fetița lui.

Vorbim despre un tată care a fost informat inițial că fiica lui, Emily, în vârstă de opt ani, se afla printre persoanele ucise în atacul asupra kibbutz-ului Be'eri, pe 7 octombrie. Peste 130 de persoane, femei, copii, bărbați şi bătrâni au fost uciși atunci cu brutalitate de teroriștii Hamas.  

Atunci, tatăl complet devastat de durere a spus că a simțit o ușurare când a aflat că fiica lui a fost ucisă și nu luată ostatică.

"Moartea ei a fost o binecuvântare”, a spus el plângând, explicând că, aceasta este cea mai bună dintre posibilități, pentru că ostaticii din Gaza şi feţita lui ar fi trecut prin chinuri cumplite.

"Dacă știți ceva despre ceea ce le fac oamenilor din Gaza, asta e mai rău decât moartea. Felul în care te tratează. Nu au mâncare, nu au apă", spunea Thomas.

Acum, bărbatul a aflat că Emily Hand ar putea fi în viaţă şi scenariul de care se temea cel mai mult a devenit realitate. Vestea l-a făcut să se prăbușească din nou de disperarea a ceea ce ar putea îndura fiica lui ca şi ostatică a teroriștilor Hamas. 

Mai exact, ambasada Irlandei în Israel a confirmat pentru RTÉ, post de radio irlandez, că acum se presupune că Emily a fost răpită. Un oficial de la ambasadă a spus că ADN-ul ei nu a fost găsit la victimele din kibbutzul Be'eri, acolo unde locuia familia, potrivit BBC.

"Necunoscutul şi așteptarea sunt îngrozitoare"

Șocul că fetița lui ar putea suferi în Gaza l-a făcut pe Thomas să trăiască o experienţă a morţii, dar şi o speranța de înviere, care spune el, este imposibil de imaginat. "Necunoscutul şi așteptarea sunt îngrozitoare", spune el. 

"Sunt extrem de îngrijorat pentru ea. În ce condiții o fi ținută...Mai mult ca sigur este ținută într-un tunel sub Gaza. Imaginația poate fi oribilă. Şi este ziua ei de naştere acum pe 17 şi va împlini nouă ani. Nici măcar nu va şti ce zi este..Nu va şti că este ziua ei. Nu va fi niciun tort, petrecere sau prieteni lângă ea. Va fi singură şi speriată într-un tunel sub Gaza şi aşa va fi ziua ei de naştere", a spus cu lacrimi în ochi Thomas, tatăl lui Emily.

"Emily, te iubim! Aștept să te iau în braţe şi nu îţi mai dau drumul niciodată"

Acum,Thomas se roagă ca Emily să îi poată auzi cumva mesajul:

"Emily dacă vezi asta să ști că te iubim şi așteptăm să te întorci acasă în siguranță. În mintea mea te pot vedea, ca o scenă pe o plajă unde tu alergi spre mine. Văd cum te iau în braţe şi nu îţi mai dau drumul niciodată", a mai spus cu lacrimi în ochi Thomas, tatăl lui Emily, într-un interviu pentru CNN.  

×
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close