Antena 3 CNN Romandria A cunoscut România de la o urmă de bocanc lăsată în noroi. Povestea africanului cu suflet de român

A cunoscut România de la o urmă de bocanc lăsată în noroi. Povestea africanului cu suflet de român

A cunoscut România de la o urmă de bocanc lăsată în noroi. Povestea africanului cu suflet de român
de O.P.    |    01 Dec 2011   •   14:15

A aflat că există România de la o urmă, lăsată în noroi, de bocancii soldaţilor din Burundi, pe care scria Clujana. A aflat apoi că tot în România încep cariera cei mai mulţi miniştri de la Bujumbura. A venit aici, din inima Africii, să studieze. Charles Hakizimana are 32 de ani, de 10 trăieşte în România şi se mândreşte că e ardelean. 

Ce legătură există între o ţară cu 8 milioane de locuitori, din inima Africii, şi România? În Burundi, căci despre ea este vorba, traseul viitorilor diplomaţi trece pe la Cluj. Asta l-a convins şi pe Charles Hakizimana să vină aici.

Este, în continuare, consul onorific al României la Bujumbura. Charlie i-a promis că se va întoarce, în Africa, peste 5 ani ca inginer agronom.

Charlie, însă, nu a renunţat. S-a îndrăgostit pe loc de România şi de Cluj, aşa că drumul spre cariera în Agronomie a pornit firesc.

În România se simte ca şi acasă, şi nu renunţă la visul să aducă la Cluj un strop din cultura burundeză. A început cu o aromă de cafea.

Iar Mihaela, viitoarea soţie,  i-a adus împlinirea. Pentru că vrea ca şi fiul lui, care se va naşte în luna ianuarie, să înveţe că "acasă" n-are graniţe. Tot aici, în România.

N-au trecut 5 ani de la promisiunea făcută, ci zece. Niciodată nu e prea târziu sau prea greu, spune Charles Hakizimana, să duci din farmecul României chiar şi până în inima Africii.






×
Subiecte în articol: romandria 1 Decembrie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close