Antena 3 CNN Romandria Unii preferau vilele şi hotelurile, alţii terenurile. În ce investeau Udrea, Cocoş, Vanghelie şi Bica spăgile primite

Unii preferau vilele şi hotelurile, alţii terenurile. În ce investeau Udrea, Cocoş, Vanghelie şi Bica spăgile primite

Unii preferau vilele şi hotelurile, alţii terenurile. În ce investeau Udrea, Cocoş, Vanghelie şi Bica spăgile primite
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Mar 2015   •   17:45

Elena Udrea, Dorin Cocoş şi Marian Vanghelie au investit o parte din şpăgile primite în vile de lux şi hoteluri. Alţii, cum e Alina Bica, au primit mita direct în terenuri, conform informatiilor venite de la procurori. 

Marian Vanghelie a investit o parte din şpaga primită în case şi hoteluri. Tranzacţiile imobiliare apar în referatul procurorilor care au cerut arestarea sa.

"Aceste sume de bani au fost folosite de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru achiziţionarea, între altele, a următoarelor imobile:
- hotelul Bulevanrd din Predeal (cumpărat cu suma de 2.700.000 de euro);
- o vilă în Bucureşti, se strada Obedenaru nr. 33 (pentru suma de 1.300.000 de euro)."

În alte cazuri, Vanghelie primea direct vile drept şpagă.

"În anul 2010 Dumitru Marin a cedat - sub forma încheierii a două contracte de vânzare-cumpărare, fără plata preţului - două vile noi, în valoare de circa 650.000 de euro, lui Vanghelie Marian-Daniel. Contractele de vânzare-cumpărare au fost încheiate între sora lui Dumitru Marin şi o persoană apropiată lui Vanghelie Marian-Daniel, acestea acţionând ca persoane interpuse."

Sursa: Referatul procurorilor

După acelaşi model, Elena Udrea a cumpărat din şpaga primită de la Dinu Pescariu Hotelul Griviţa. 

"Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu, am achiziţionat pe persoană fizică împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, jumătate din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate o pătrime chiar şi azi".

Sursa: Denunţul lui Dorin Cocoş

La rândul său, fosta şefă a DIICOT este acuzată că a primit şpagă un teren in Snagov de la prima soţie a lui Dorin Cocoş.

"Bica Alina a primit fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa, tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi", se arată în referatul procurorilor.


×
Subiecte în articol: Elena Udrea Marian Vanghelie Dorin Cocos
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close