Antena 3 CNN Romandria Ce s-ar putea întâmpla tuturor bugetarilor din România. Unora le este frică de asta

Ce s-ar putea întâmpla tuturor bugetarilor din România. Unora le este frică de asta

Ce s-ar putea întâmpla tuturor bugetarilor din România. Unora le este frică de asta
de O.P.    |    08 Iul 2013   •   06:23

Bugetarii ar putea fi plătiţi în funcţie de performanţe. Noua lege a salarizării prevede recompensarea angajaţilor în funcţie de rezultatele pe care le au la locul de muncă.

Mai exact, salariile bugetarilor vor include atât o sumă fixă, cât şi o parte variabilă care va depinde de performanţele profesionale. Tot prin noua lege a salarizării, cuantumul sporurilor, primelor, compensaţiilor şi indemnizaţiilor va fi stabilit astfel încât, împreună cu salariile de bază, să nu depăşească creşterile salariale prevăzute pentru fiecare an în parte prin legile anuale speciale.

Sindicaliştii consideră că în sectorul bugetar nu se poate introduce plata variabilă, pentru că astfel nu se va mai crea performanţă. Un astfel de sistem poate fi viabil doar daca se începe prin evaluarea locului de munca, mai spun liderii de sindicat.

Noua lege a salarizării din sectorul public ar putea fi gata în septembrie, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Dacă va fi gata la toamnă, va fi discutată cu FMI şi va constitui baza pentru bugetul anului viitor.

×
Subiecte în articol: salarii bugetari bugetari
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close