Antena 3 CNN Romandria Doctorii care redau viaţa: Irinel Popescu, eroul care a schimbat destinul unui copil

Doctorii care redau viaţa: Irinel Popescu, eroul care a schimbat destinul unui copil

Doctorii care redau viaţa: Irinel Popescu, eroul care a schimbat destinul unui copil
Sursa foto: Foto: videonews.ro
01 Dec 2011   •   21:12

Timeea Balog este primul copil din România care a beneficiat de un transplant hepatic. A fost operată în urmă cu 11 ani, când avea doar un an şi trei luni. Donatorul a fost chiar mama ei. Acum nu îşi mai aminteşte nimic, totul a fost ca o poveste. E un copil normal şi asta datorită doctorului Irinel Popescu, eroul Timeei.

Timeea s-a născut cu o malformaţie la ficat - atrezie de căi biliare. Părinţii au aflat că fetiţa lor este grav bolnavă la o lună şi jumătate de la naştere. Transplantul era singura soluţie pentru ca micuţa să rămână în viaţă. În România, însă, nu se faceau astfel de intervenţii chirurgicale.

După vestea cumplită,  a apărut o speranţă.... doctorul Irinel Popescu. Părinţii au luat-o pe Timea de la spitalul din Deva şi au venit la Bucureşti. Şansa Timeei a fost ca medicul Irinel Popescu, abia întors de la specializare din America, a hotărât, împreună cu o echipă de specialişti, să o opereze pe fetiţă.

Părinţii micuţei au hotărât să rişte. Curajul le-a fost răsplătit pe deplin. Operaţia a fost un succes. Acum, Timeea este sănătoasă. După 11 ani de la operaţie, ea duce o viaţă normală.

Datorită lui Irinel Popescu, Timeea trăieşte, poate să învăţe, să aibă prieteni şi să se distreze cu ei. Şi ca ea mai sunt mulţi alţi copii şi adulţi.

Până în momentul acesta, s-au efectuat 320 de operaţii de transplant hepatic, de toate tipurile: cu ficat intreg, de la donator cadavru până la donator în viată, la adulţi, la copii, cu ficat împârţit, transplant de tip domino.

Acum, după 11 ani de la la primul transplant de ficat, există o singură echipă chirurgicală şi o singură clinică unde se efectuează această operaţie, iar Irinel Popescu salvează în continuare vieţi. Ar fi putut să plece din ţară, dar nu a făcut-o, a rămas aici să-şi facă meseria.

Sala de operaţie îl ţine pe doctorul Irinel Popescu în România şi pentru miile de pacienţi, cei trec prin mână, el este şi va rămâne un erou.

 






×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close