Antena 3 CNN Romandria Ea a dat un nou sens copilăriei. La 9 ani Anne Marie voia să fie în primul rând la parada jandarmilor.

Ea a dat un nou sens copilăriei. La 9 ani Anne Marie voia să fie în primul rând la parada jandarmilor.

Ea a dat un nou sens copilăriei. La 9 ani Anne Marie voia să fie în primul rând la parada jandarmilor.
de O.P.    |    01 Dec 2011   •   14:26

Cel mai mic participant la defilare trebuia să fie Anne Marie, însă autorităţile i-au refuzat acest lucru. S-a pregătit de când se ştie pentru acest eveniment, iar promisiunea de a participa la parada de 1 Decembrie făcea ca totul să fie mai uşor.

Când a aflat că nu i se va da voie să urce pe cal alături de jandarmi, Anne Marie a plâns până a rămas fără glas.

Timpul ei liber nu se măsoară nici în păpuşi, nici în curtea şcolii şi nici la calculator. Pentru ea caii sunt totul. Şase zile din şapte se antrenează câteva ore bune Iar ziua liberă nu e din voia ei, ci doar pentru că trebuie să se odihnească şi calul. La numai 9 ani, Anne participă la paradă în primul rând de cai albi ai Jandarmeriei.

O zi din viaţa Annei Marie poate fi o adevărată aventură pentru alţi copii.

Îşi face temele ca orice alt copil, într-o cameră pictată în pasiunea ei. Anne nu are păpuşi, dar are zeci de căluţi de pluş pe care îi preţuieşte aproape la fel de mult ca pe căluţul ei adevărat.

Prinţ este tot ce şi-a putut dori vreodată. Un căluţ alb de aceeaşi vârstă cu ea. Îl are doar de câteva luni, dar este pur şi simplu îndrăgostită de el. În fiecare zi, după ce îşi face temele, pleacă la antrenament.

Odată ajunsă acolo, nu mai contează nimic. Şi ştie foarte bine ce are de făcut. Le poate face pe toate singură, mai puţin să pună şaua pe cal. E încă prea mică şi nu ajunge. Aşa că o ajută Cristina. Antrenoarea ei.

Cai, cai şi iar cai. Pasiunea a dus-o acolo unde şi-ar dori mulţi să ajungă. Antrenorii ei, campioni naţionali, sunt legitimaţi la Şcoala de Echitaţie a Ministerului de Interne. Cu ajutorul lor a ajuns să-şi îndeplinească visul de a participa la paradă.

Anul viitor Anne va participa şi la concursuri. Până atunci, se antrenează zilnic cu zâmbetul pe buze pentru că vrea să le calce pe urme antrenorilor ei. Şi de ce nu? Să-i întreacă.

 



×
Subiecte în articol: romandria 1 Decembrie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close