Antena 3 CNN Romandria Povestea româncei pentru care speranţa este un stil de viaţă. A renunţat la bani pentru a fi voluntar

Povestea româncei pentru care speranţa este un stil de viaţă. A renunţat la bani pentru a fi voluntar

Povestea româncei pentru care speranţa este un stil de viaţă. A renunţat la bani pentru a fi voluntar
de O.P.    |    01 Dec 2011   •   16:52

Există români de care putem fi mândri, români care ne pot servi drept modele. Şi nu vă gândiţi doar la actori, scriitori sau la personaje din viaţa publică. Roxana Dumitru e un exemplu. Un om care a renunţat la o slujbă bine plătită pentru a îngriji copiii bolnavi de cancer. O face după ce chiar ea a trecut printr-o experienţă terifiantă: a fost diagnosticată cu o boală extrem de gravă!

O româncă mândră care nu şi-a pierdut speranţa!

În atelierul lui Moş Crăciun se lucrează fără încetare. Se pictează magneţi de frigider, se colorează felicitări. Atelierul e la etajul 5 al Institutului de Oncologie. La etajul 5 e secţia de pediatrie. Iar ajutoarele lui Moş Crăciun sunt copii de 5, 6 ani, toţi bolnavi de cancer. Povestea nu este însă una tristă, ci una plină de speranţă.

Roxana Dumitru s-a transformat în curierul lui Moş Crăciun. În 2010 primea o veste şoc din partea doctorilor.

Pentru Roxana Dumitru munca înseamnă să fie alături, zi de zi, de copiii şi adolescenţii care nu mai au decât câţiva ani de viaţă. Unii chiar mai puţin.

Roxana Dumitru a ales meseria de voluntar. A făcut-o după ce a reuşit să treacă de încercarea teribilă numită cancer.

Tot ceea ce fac Roxana Dumitru şi copiii în Atelierul lui Moş Crăciun de ei va fi scos la vânzare duminică, în cadrul unui târg organizat la Romexpo. O afacere în care câştigul îl reprezintă zâmbetul unor copiii care suferă mai mult decât ne-am putea închipui.

 

×
Subiecte în articol: romandria 1 Decembrie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close