Antena 3 CNN Romandria Românul care şi-a deschis casa şi sufletul pentru copiii abandonaţi

Românul care şi-a deschis casa şi sufletul pentru copiii abandonaţi

Românul care şi-a deschis casa şi sufletul pentru copiii abandonaţi
de N.B.    |    01 Dec 2011   •   18:23

La Domneşti, lângă Bucureşti, Liviu Guiaş a deschis uşile casei şi ale sufletului pentru copiii aflaţi în situaţii dificile. La început le făcea de mâncare. Apoi, unul câte unul, i-a adus acasă, acolo unde au mai mult decât un adăpost, au o familie.

Liviu Guiaş este un om simplu. Nu se poate lăuda cu mari averi dar se consideră cel mai bogat om din lume pentru că are o familie mare. Are o soţie care îl iubeşte şi nu mai puţin de 21 de copii. 17 dintre ei sunt orfani pe care i-a adunat de pe străzi. Pentru Liviu, însă, sunt toţi copiii lui, în egală măsură.

Familia este pentru Liviu cea mai mare împlinire pentru că e lucrul care i-a lipsit cel mai mult, el a fost abandonat la vârsta de doi ani, trăindu-şi viaţa în orfelinat.

"În fiecare an, ziua mea de naştere este cea mai tristă din viaţa mea. În fiecare an, mă gândeam pe unde o fi, cum o mai duce, o mai fi, n-o mai fi. Îi duceam eu grija dânsei" povesteşte Liviu Guiaş.

Şi pentru că el nu a avut copilărie, s-a hotărât să primească în familia lui cât mai mulţi copii abandonaţi.

Liviu are ambiţia să facă din toţi copiii lui oameni care să poată trăi pe picioarele lor. Să aibă o educaţie, un viitor, să fie mândri când se privesc în oglindă.

 

×
Subiecte în articol: orfelinat copii abandonati romandria
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close