Antena 3 CNN România la vot România la vot. Cine luptă pentru Alexandria

România la vot. Cine luptă pentru Alexandria

Se prefigurează o luptă foarte interesantă pentru Primăria Municipiului Alexandria în această toamnă. Sunt deja patru candidaţi înscrişi în competiţie, iar cu mari şanse ar fi creditat actualul primar în funcţie, Victor Drăguşin, susţinut de PSD. Aflat la finalul celui de-al treilea mandat, edilul de Teleorman are de partea sa, popularitatea partidului care tradiţional a învins PNL în judeţ. De cealaltă parte, Vera Mitran este pariul liberalilor, în condiţiile în care aceasta stă cel mai bine în sondajele locale şi speră să învingă social-democraţii. Acelaşi lucru speră şi Sorin Sferle candidatul alianţei USR-PLUS, un nume cu mai puţină notorietate, dar care speră să smulgă voturile cetăţenilor din Alexandria. Şi, nu în ultimul rând, după o pauză de câţiva ani, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Marius Rivera Badea revine în politică şi canidează la Primăria Alexandria din partea ALDE. Acesta şi-a justificat retragerea temporară din politică punând-o pe seama tinereţii şi crede că până în prezent este cea mai bună soluţie pentru Alexandria.

România la vot. Cine luptă pentru Alexandria
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2020   •   16:45

Aflat de 12 ani la conducerea Primăriei din Alexandria, social-democratul Victor Drăguşin intră în cursă pentru un nou mandat şi spune că investitorii pe care i-a atras în localitate au îmbunătăţit condiţia municipiului.

''Probleme sunt multe. Este un oraş de provincie, iar locurile de muncă în percepţia oamenilor reprezintă principala preocupare de viitor. Asta a fost şi viziunea mea în 2008 când am preluat.

Victor Drăguşin: În Alexandria au avut loc investiţii de succes ale japonezilor, ale germanilor, ale englezilor şi mai nou ale americanilor. Este o mare minciună că Alexandria este un oraş sărac, nu e sărac!

Pe fonduri europene am realizat singura fermă ecologică din românia în cadrul liceului agro-industrial'', spune candidatul susţinut de PSD.

Veronica Mitran este liberala care încearcă să întrerupă hegemonia actualului primar şi indică drept problemă principală a Alexandriei depopularea masivă.

''Sunt mamă de doi băieţi, la bază sunt expert contabil şi lichidator, în prezent vicepreşedinte ANPC. Primăria vreau să servească cetăţeanul şi nu invers cum se întâmplă acum.

Veronia Mitran: Dacă aş ajunge primar, primul lucru pe care l-aş face, aş înfiinţa un birou unic de contact cu cetăţeanul ca acesta să nu mai fie nevoie să se plimbe prin 10 birouri!

Cât priveşte depopularea, chiar dacă ea nu e recunoscută de acutala administraţie, INSP  ne-a trecut sub 50 de mii de locuitori, dovadă stă şi ordinul primit de la prefectură care indică că vor fi 19 consilieri şi nu 21 cum a fost până acum (...) Referitor la infrastructură eu aş vrea refacerea reţelei de apă şi de canalizare. Este cel mai important punct care trebuie făcut'', spune Veronica Mitran.

Un alt candidat al dreptei, susţinut de data aceasta de USR PLUS pentru primăria din Alexandria este Sorin Sferle. Reprezentant al partidului condus de Dacian Cioloş, acesta se recomandă drept un tehnocrat.

Sunt inginer fizician, absolvent al facultăţii de fizică de la măgurele. Am lucrat în industria locală, la fabrica de rulmenţi. Sunt mai degrabă un manager, un tehnocrat şi cred că pot duce experienţa mea la un alt nivel şi să contribui la dezvoltarea oraşului. Lucrez şi trăiesc aici de mai bine de 30 de ani şi voi fi candidatul pentru Primăria Alexandria din partea USR-PLUS'', spune Sorin Sferle.

Sorin Sferle: Mă bazez pe o experienţă de mai bine de 20 de ani în atragerea de fonduri nerambursabile, lucrez şi în sistemul public, la direcţia de Sănătate Publică ca şef de birou, dar pasiunea mea a fost asociaţia Romfra care de 30 de ani încearcă să promoveze educaţia.

Până pe 27 septembrie candidaţii au timp să câştige încrederea electoratului

 

×
Subiecte în articol: România la vot alexandria primari
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close