Antena 3 CNN România la vot PNL pregătește un nou guvern cu 20 de miniștri

PNL pregătește un nou guvern cu 20 de miniștri

Viitorul guvern ar putea avea 20 de miniștri dacă liberalii rămân la conducere. PNL pregătește un viitor Executiv din care vor face parte cei din USR, PMP și UDMR.

PNL pregătește un nou guvern cu 20 de miniștri
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    30 Noi 2020   •   13:30

În varianta extinsă, PNL ar urma să pună în funcție 10 miniștri, 6 portofolii ar ajunge la USR, iar reprezentanții PMP și UDMR ar primi câte 2 ministere

Potrivit surselor Antena 3, liberalii discută despre extinderea executivului, de la 16 la 20 de ministere, și asta pentru a face loc mai multor ministere pentru USR și pentru PMP dacă aceștia vor ajunge în Parlament și vor intra la guvernare. 

Astfel, Ministerul Economiei ar urma să se împartă în două insituții: Ministerul Economiei și Energiei și un alt minister al Turismului și al Mediului de Afaceri. 

În același timp, Ministerul Transporturilor ar urma să fie separat de Ministerul Comunicațiilor. La fel și Ministerul Dezvoltării Regionale urmează să fie împărțit și, potrivit surselor, și Ministerul Mediului ar putea fi transformat în două instituții. 

Deciziile vor fi luate în funcție de procentele pe care fiecare formațiune politică le va obține la alegerile parlamentare. În cazul în care PNL va obține peste 30%, USR în jur de 20 de procente și dacă PMP va intra în Parlament, atunci Guvernul se va forma din cele trei formațiuni politice, iar PNL ar putea, cel puțin asta susțin liderii politici, să păstreze 10-11 ministere. 

Se mai discută însă și despre intrarea la Guvernare a UDMR, este o variantă secundară în acest moment, în care UDMR ar urma să primească două portofolii.

×
Subiecte în articol: ministere guvern
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close