Antena 3 CNN România la vot România la vot. Cine luptă pentru Arad

România la vot. Cine luptă pentru Arad

Scaunul de primar al municipiului Arad este râvnit de 9 candidaţi. Printre aceştia se află şi Roxana Elena Cirţi, candidata Partidului Puterii Umaniste Social Liberal, care şi-a propus atragerea de fonduri europene, prin care să transforme Aradul în mica Vienă.

România la vot. Cine luptă pentru Arad
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    18 Aug 2020   •   18:45

Cu şanse de a deveni primar au intrat în luptă şi candidaţii PNL, PSD şi USR.

Pentru postul de edil al municipiului Arad, Partidul Puterii Umaniste Social Liberal o propune pe tânăra Roxana Elena Cirţi. Este consultant în materie de fonduri europene, traducător specializat şi expert în achiziţii publice.

„Umaniştii nu caută motive, ci soluţii. Sunt un om profesionist, sunt un om care vine cu implementare de proiecte şi cu găsirea soluţiilor concrete şi eficiente. Arădenii vor schimbare! Pentru că putem, pentru că ştim şi pentru că trebuie”, spune Roxana Elena Cirți. 

Canadidata Roxana Elena Cirţi promite să transforme Aradul în mica Vienă 

Candidata PPU-SL spune că lipsa unei strategii coerente de dezvoltare a adus prejudicii enorme Aradului în ultimii ani. Roxana Elena Cirţi vine cu un proiect integrat, extins pe 10 ani, care se va derula sectorial, în funcţie de specificul fiecărei zone în parte. Ea promite să exploateze la maximum potenţialul turistic al oraşului, pentru a-l transforma în mica Vienă.

„Este un specialist în fonduri europene, este un om care ştie administraţie, este un om care vorbeşte mai multe limbi străine, este un om care interacţionează cu companii din Statele Unite, mai ales pentru infrastructură critică şi locală”, transmite deputaul Dorel Căprar, preşedinte PPU-SL Arad. 

În cursa pentru scaunul de edil al Aradului s-a înscris şi actualul primar interimar, liberalul Călin Bibart. Dacă va fi ales, el promite că va continua proiectele pe care le-a început: „Teatrul Ioan Slavici, sunt doar schelele puse, astăzi mutăm macaralele şi se apucă de treabă. Parcul din zona 300 şi punctul sensibil de pe Mărului, la fel, o zonă de agrement şi, cel mai important lucru, sper că vom reuşi să schimbăm faţa zonei respective. Să refacem malul Mureşului, vorbim de zona de promendă cea mai circulată”, promite actualul primar. 

România la vot. Cine luptă pentru Arad

Mihai Fifor, susținut de PSD 

PSD-ul l-a aruncat în cursa pentru primăria Arad pe Mihai Fifor, vicepremier, fost ministru al Apărării si fost ministru de Interne. Dacă va fi votat, Fifor promite că va discuta mai mult cu arădenii, astfel încât proiectele sale să răspundă cât mai bine nevoilor comunităţii.

„O să fiu un primar al tuturor arădenilor, pentru că eu cred că în ultimii 16 ani asta a lipsit şi lucrul acesta s-a simţit în decizii. Îmi doresc o consultare deschisă, o consultare cât se poate de transparentă a populaţiei, pentru a prioritiza împreună”, spune Fifor.

Medicul Adrian Wiener este candidatul USR pentru postul de edil al Aradului. Dacă va fi ales primar, promite că va construi un nou spital municipal: „E un mijloc prin care poţi contribui şi să aduci ceva pentru comunitate, din ceea ce ai acumulat într-o meserie reală, într-un tranşeu real. Politica în sine asta trebuie să fie”.

×
Subiecte în articol: România la vot Arad
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close