Antena 3 CNN România la vot România la vot: Cine luptă pentru Craiova

România la vot: Cine luptă pentru Craiova

Vorbim acum despre un oraş pentru care se luptă doi foşti primari. Este vorba despre Craiova, acolo unde în cursa electorală s-au înscris, printre alţii, Lia Olguţa Vasilescu şi Antonie Solomon. Acesta din urmă a avut aproape două mandate în fruntea oraşului. Spun "aproape" pentru că al doilea mandat a fost întrerupt de un dosar penal şi o arestare. Asta în timp ce Lia Olguţa Vasilescu, cea care l-a bătut pe Solomon când au candidat ultima oară la locale, a reunţat la mandat pentru functia de ministru al Muncii în Guvernul Grindeanu. Liberalii îl aruncă în cursa pentru primăria Craiova pe deputatul Nicolae Giugea, oarecum necunoscut în politica mare. Asta în tip ce Alianţa USR-PLUS Dolj merge pe mâna avocatul Lucian Săuleanu, decan al Baroului Dolj şi deţinătorul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din ţară.

România la vot: Cine luptă pentru Craiova
de Iulia Gorgorin    |    13 Aug 2020   •   15:45

Controverse, orgolii şi ambiţie în lupta pentru cârma Capitalei Olteniei, Craiova.

Ales primar de două ori, Antonie Solomon revine în cursă după ce mandatul precedent l-a încheiat mai devreme cu o arestare pentru luare de mită.

''Eu, din momentul ăsta, pot să spun că sunt nou-născut. Justiţia m-a reabiliat'', spune Antonie Solomon, candidat Partidul Ecologist Român.

Propunerea Partidului Ecologist Român la alegerile din septembrie, Solomon vrea să rezolve acum problema traficului, dar şi a gropii de gunoi.

Un pasaj suprateran peste bulevardul Gării. Un pasaj suprateran pietonal şi cel mai important obiectiv pentru care mă voi bate cu toate ministerele Mediului din ţara asta, este strămutarea depozitului ecologic.

Singura femeie candidat la Primăria Craiovei este social democrata Lia Olguţa Vasilescu.

Aceasta mizează pe realizările anterioare şi speră că cetăţenii îi vor da un nou vot de încredere pentru a continua proiectele.

''În primul rând, construcţia unui spital de copii, un parc de distracţii care să fie de nivel european, centrul vechi care se va extinde şi bineînţeles parcări, canalizare, asfalt'', spune Lia Olguţa Vasilescu, candidat PSD

Umaniştii îl aruncă în cursă pe Marin Costache, ce promite că le va da craiovenilor înapoi timpul pierdut.

Toate instituţiile din Craiova sunt împrăştiate. Ba Piaţa Centrală, în centru, Kogălniceanu. Peste tot trebuie să stăm la cozi. Am gândit că tot ce înseamnă administraţie publică să mutăm într-un singur loc'', spune Marin Costache, candidat PPU-SL.

Profesorul universitar Nicolae Giugea, propunerea liberalilor pentru şefia Craiovei, promite să scoată oraşul din noroiul administrativ.

''Vreau să reindustrializăm Craiova, vreau să creăm locuri de muncă decente, stabile, bine plătite. Vreau obligatoriu să aducem la Craiova un spectacol gen Untold. Este cel care va revigora zona'', spune Nicolae Giugea - candidat PNL.

La fotoliul de primar al Craiovei râvneşte şi avocatul Lucian Săuleanu, de la Alianţa USR-PLUS. Pro România va merge pe mâna unui tânăr om de afaceri, Eduard Ciceu.

Toţi au planuri şi promisiuni multe, pe care craiovenii le vor cerne ţinând cont de calităţile candidaţilor.

 

×
Subiecte în articol: Craiova România la vot alegeri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close