Antena 3 CNN România la vot România la vot. Cine luptă pentru Piatra Neamţ

România la vot. Cine luptă pentru Piatra Neamţ

La Piatra Neamţ s-au format mai multe alianţe eletorale ce vor susţine candidaţii la Primărie. Cea mai puternică dintre acestea se află în spatele candidatului propus de PSD. Acesta este nimeni altul decât fostul ministru al Transporturilor, Răzan Cuc.

România la vot. Cine luptă pentru Piatra Neamţ
de Iulia Gorgorin    |    11 Aug 2020   •   08:35

Acesta va face tandem cu Ionel Arsene, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Pe de altă parte, alianţa USR-PLUS vine cu o propunere surprinzătoare: inginerul silvic, Marius Irimia. Acesta este cunoscut drept căutător amator de comori şi a fost declarat de presa locală, nemţeanul anului 2016. PNL pare că a renunţat la luptă şi a propus o candidatură controversată. Asta pentru că deşi liderii locali aveau un favorit, cei de la centru au impus un om aproape necunoscut. 

La Piatra Neamţ este bătaie mare pe fotoliul de primar. Principalul favorit pare a fi fostul ministru al Turismului. Răzvan Cuc este susţinut de alianţa formată din PSD, PPU-SL şi ALDE.

Dacă va câştiga alegerile, Răzvan Cuc promite că va schimba faţa oraşului

Vorbim de două proiecte de infrastructură foarte mari. O nouă centură a oraşului Piatra Neamţ, o centură care va dezvolta din punct de vedere economic şi va şi decongestiona traficul, drumul expres Piatra Neamţ-Bacău.

Şi nu sunt singurele dorinţe ale fostului ministru. El vrea să le redea urbei supranumele de Perla Moldovei.

Pas în pas cu infrastructura merge şi dezvoltarea economică şi aici vorbim despre un nou parc industrial care să genereze valoarea economică şi dezvoltarea locurilor de muncă.

Răzvan Cuc: Vrem să dezvoltăm şi cel mai modern centru de tratament SPA nu din România, ci din Europa, care să atragă foarte mulţi turişti.

Răzvan Cuc face echipă cu Ionel Arsene în cursa pentru alegerile locale. Cel din urmă candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

''Spitalul Judeţean Piatra Neamţ va fi unul dintre proiectele prioritare pentrue echipa care va conduce următorii patru ani Consiliul Judeţean. De asemenea, vom avea proiecte în ceea ce înseamnă infrastructură, în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului din judeţul Neamţ'', spune Ionel Arsene.

În bătălia pentru administraţia oraşului, alianţa USR-PLUS aruncă în luptă un candidat din afara scenei politice, Marius Irimia, de profesie inginer silvic.

Vrea să pună Piatra Neamţ pe harta celor mai căutate destinaţii turistice din ţară.

PNL nu pare interesat să obţină un nou mandat la Primăria Piatra Neamţ. Edilul actual, Dragoş Chiţic, nu se mai află pe lista candidaţilor, deşi a fost susţinut de organizaţia locală.

Însă, la centru, decizia a fost alta.

Andrei Carabela este varianta liberalilor.

Candidatul partidului de guvernământ a fost membru al formaţiunii politice PDL, între anii 2019 şi 2012, iar în prezent este posesorul unui ONG.

Carabela spune că vrea să facă din Piatra Neamţ un oraş atractiv, respectând temeinic principiile dezvoltării durabile. Oameni, economie, mediu.

×
Subiecte în articol: Răzvan Cuc România la vot Piatra Neamț
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close