Antena 3 CNN România la vot România la vot. Luptă strânsă la Primăria Bacău

România la vot. Luptă strânsă la Primăria Bacău

Lupta pentru scaunul de primar al municipiului Bacău va fi foarte aprigă anul acesta. Actualul edil, Cosmin Necula, nu mai candidează din partea PSD, ci din partea Pro România. El consideră că a avut un mandat cu realizări şi vrea să obţină încă unul.

România la vot. Luptă strânsă la Primăria Bacău
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    20 Aug 2020   •   19:15

Principalul său contracandidat este Sorin Umbrărescu, candidatul alianţei PSD- PPUSL. În competiţie a mai intrat şi reprezentantul PNL-USR-Plus, Lucian Viziteu 

Cosmin Necula, înscris din partea partidului lui Victor Ponta

Actualul edil al Bacăului, Cosmin Necula, s-a înscris recent în partidul lui Victor Ponta, Pro România. În urmă cu 4 ani, a câştigat algerile locale din partea PSD. În mandatul său, spune că a semnat contracte din fonduri europene în valoare de 57,9 milioane de euro.

„Peste 300 de clase care au fost reamenajate, discutăm de o rezervă de apă, discutăm de instituţii medicale reabilitate şi construite, cum este Spitalul TBC, Spitalul Sfânta Maria, discutăm despre o reţea de cabinete stomatologice pentru copii complet echipată”, spune Cosmin Necula, primarul Bacăului.

Pentru primăria Bacăului, Alianţa PNL-USR-Plus îl propune pe Lucian Viziteu, în prezent deputat al Uniunii Salvati România.

„Cred că toţi băcăuanii merită să trăiască într-un oraş cu adevărat european. Visul meu este să facă din Bacău un centru de dezvoltare regional, un centru de dezvoltare care să atragă investitori și forță de muncă. Îmi doresc ca prin faptele şi reuşitele noastre să-i convingem pe băcăuanii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă”, susține  Lucian Viziteu, candidatul PNL-USR-Plus. 

Sorin Umbrărescu, candidatul cu cele mai mari șanse de câștig

Candidatul cu cele mai mari şanse de a deveni noul primar al Bacăului este Sorin Umbrărescu, reprezentantul Partidului Puterii Umaniste Social Liberal, care e susţinut şi de PSD.

„O dată cu venirea noastră la conducerea municipiului, vom încerca să responsabilizăm într-o manieră profesionistă actul de administraţie. Vom încerca să transparentizăm cât mai mult acest act de administraţie, astfel ca fiecare dintre băcăuani să poată fi conectat în timp real la actul administrativ”, spune  Sorin Umbrărescu, candidatul PSD-PPUSL

Sorin Umbrărescu spune că, spre deosebire de primarii de până acum, va valorifica la maximum potenţialul oraşului: „Încercăm să avem o altă viziune asupra bugetului, să nu trăim doar din sumele bugetate de la nivel naţional, ci Bacăul trebuie să devină pe modelul altor localităţi un oraş independent, din punct de vedere financiar”.

Fostul prefect Valentin Ivancea şi-a depus candidatura pentru postul de preşedinte al Consiliuluui Judeţean Bacău. El spune că va conduce o echipă performantă, care va lucra pentru dezvoltarea oraşului: „În cei 24 de ani de administraţie publică, în care experienţa şi rigurozitatea au fost o regulă, nu o excepţie, pot să aduc plus valoare pentru băcăuani”.

Filiala PSD Bacău e convinsă că tandemul Sorin Umbrărescu - Valentin Ivancea va fi varianta câştigătoare la alegerile locale.

„Sunt doi oameni care vor avea capacitatea să continue şi să dezvolte proiectele deja începute, atât în jurul municipiului Bacău, cât şi în Bacău. Ne dorim ca toţi cei care trăim în municipiul Bacău să trăim mai bine, într-un oraş mai curat”, este de părere Lucian Şova, preşedinte PSD Bacău.

România la vot. Luptă strânsă la Primăria Bacău

×
Subiecte în articol: România la vot Bacău
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close