Antena 3 CNN Actualitate Cine este Robert Cazanciuc, nominalizat de Ponta la Ministerul Justiţiei

Cine este Robert Cazanciuc, nominalizat de Ponta la Ministerul Justiţiei

Cine este Robert Cazanciuc, nominalizat de Ponta la Ministerul Justiţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   12:39

Robert Cazanciuc, în prezent secretar general al MAE, este încă procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, detaşat pe 21 mai 2012 la Ministerul Afacerilor Externe pe funcţia de secretar general. Astăzi, el a demisionat din această funcţie.

Cazanciuc a fost, din 1995 până în 1998 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, iar din 1998 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media.

Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public din România.

În perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al prim-ministrului, condus atunci de actualul premier Victror Ponta, în mandatul lui Adrian Năstase în fruntea Guvernului. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativă cu OLAF.

În 2004 a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe şi Ajustare Structurală, iar în 2005 a fost director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Apoi, până în 2008, a fost procuror şef al Biroului pentru relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

A absolvit în 1996 şi Institutul Naţional al Magistraturii. Din 1998, Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media.

Ministerul Afacerilor Externe a acordat pe 12 decembrie o distincţie Celulei de criză a MAE şi serviciilor consulare, sub coordonarea secretarului general al MAE, Robert Cazanciuc, ca o distincţie colectivă.

Cazanciuc s-a născut la 26 noiembrie 1971, la Ploieşti, este căsătorit şi are doi copii.

Premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, i-a anunţat, joi, pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii că îl propune pe Robert Cazanciuc, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, în funcţia de ministru al Justiţiei.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD, a declarat joi, la Antena 3, că în interiorul partidului nu s-a discutat despre nominalizarea lui Robert Cazanciuc la şefia Ministerului Justiţiei.

Robert Cazanciuc a demisionat din funcţia de procuror de la Parchetul General. Urmează ca CSM să aprobe demisia.

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, din 26 martie, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale.







×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc Victor Ponta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close