x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Secvenţial: Posibila legalizare a căsătoriilor gay scandalizează Biserica

de S.T.   •   09 Iun 2013   •   18:13

Istoricul Dinu C. Giurescu, preotul Vasile Răducă, Remus Cernea, lider al Partidului Verzilor şi Florin Buhuceanu, director executiv ACCEPT, au răspuns invitaţiei lui Adrian Ursu, duminică, în cadrul emisiunii "Secvenţial".

Aceştia au încercat să aducă lămuriri privind resorturile disputei inflamate pe tema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Deputatul Remus Cernea a anunţat, sâmbătă, la Marşul Diversităţii, că mult controversatul proiect care permite încheierea de parteneriate civile între persoanele de acelaşi sex este în dezbatere publică.

Într-o ţară în care, oricum, familia este în disoluţie, se vorbeşte tot mai des despre căsătorii între persoane de acelaşi sex.

Preotul Vasile Răducă se împotriveşte cu înverşunare acestei idei. "Mi-aş dori o Constituţie care să garanteze drepturile cetăţenilor, dar care să nu garanteze anormalitatea", a spus părintele, duminică, la Antena 3.


Preşedintele Asociaţiei Accept, Florin Buhuceanu, a menţionat că nu există la acest moment posibilitatea unei căsătorii legale, în România, între persoane de acelaşi sex.

"Societatea românească nu este pregătită, ca atare nu poate fi forţată să meargă în această direcţie. Este însă pregătită pentru o discuţie privind parteneriatul civil care nu priveşte doar cuplurile formate din persoane de acelaşi sex", a spus Florin Buhuceanu.

Potrivit acestuia, dezbaterile din Parlament indică respingerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi o posibilă deschidere către parteneriate.


Tu ai vota pentru căsătoriile gay?

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial".


sati