Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Luceafărul? lui Eminescu, omologat cel mai lung poem de dragoste din lume de Valentine's Day

?Luceafărul? lui Eminescu, omologat cel mai lung poem de dragoste din lume de Valentine's Day

?Luceafărul? lui Eminescu, omologat cel mai lung poem de dragoste din lume de Valentine's Day
Sursa foto: Mihai Eminescu
15 Feb 2009   •   14:22

World Records Academy a omologat, de ziua îndrăgostiţilor, poemul ?Luceafărul?, de Mihai Eminescu, ca fiind cel mai lung poem de dragoste din lume. Intriga, descrisă cu instrumente lirice de Eminescu în 98 de strofe, este rezumată pe site-ul oficial World Records Academy, pentru tinerii din ?generaţia Youtube?, ca fiind o combinaţie între drama romantică ?Pe aripile vântului?, serialul ştiinţifico-fantastic ?Star Trek? şi ?Love Story?, care are un final comparabil în dramatism cu finalul poemului eminescian.
Nu a fost uitat nici ?copacul îndrăgostiţilor?, aşa cum a fost denumit de cei de la World Records Academy teiul lui Eminescu din Parcul ieşean Copou. Locul unde îşi găsea poetul inspiraţia a devenit aproape un loc de pelerinaj pentru tinerii din toată lumea, atinşi de săgeata lui Cupidon.
?Este un miracol cum de acest copac a supravieţuit atât de mult?, a declarat Mandache Leocov, fost director al Grădinii Botanice din Iaşi. ?Turişti din toată lumea, inclusiv din ţări îndepărtate precum Brazilia sau Japonia, vin special la teiul lui Eminescu pentru a se săruta într-un loc care aduce noroc îndrăgostiţilor", spune el.
Sursa foto: onestionline.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mihai Eminescu
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close