Antena 3 CNN Show Showbiz Actriţei Zsa Zsa Gabor i-a fost amputat piciorul drept. Operaţia i-a salvat viaţa

Actriţei Zsa Zsa Gabor i-a fost amputat piciorul drept. Operaţia i-a salvat viaţa

Actriţei Zsa Zsa Gabor i-a fost amputat piciorul drept. Operaţia i-a salvat viaţa
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
15 Ian 2011   •   14:34

Actriţei Zsa Zsa Gabor i-a fost amputată cu succes partea de sub genunchi a piciorului drept, vineri, la Ronald Reagan UCLA Medical Center , operaţia salvându-i viaţa, au anunţat medicii, potrivit accesshollywood.com.
   
Actriţa, care împlineşte 94 de ani pe 6 februarie, a fost atent supravegheată, dar nu au existat complicaţii în timpul operaţiei.
  
  "Operaţia de astăzi a mers bine, cu toate acestea, starea ei de sănătate este precară, aşa că vom continua să o supraveghem atent", a spus doctorul David Rigberg, specialist în chirurgie vasculară.
   
Gabor, care a avut o infecţie la picior timp de mai multe luni de zile, a fost internată în spital pe 2 ianuarie, după ce eforturile de a-i salva membrul cu antibiotice nu au dat rezultate.
   
După operaţia de o oră, actriţa dormea adânc, potrivit soţului ei, Frederic Prinz von Anhalt. "Se va face bine", a spus acesta.
   
Zsa Zsa Gabor, în vârstă de 93 de ani, are mari probleme de sănătate încă din iulie anul trecut, când a căzut şi a suferit o fractură de şold. În urma acestui accident, zona şoldului drept s-a infectat, ţesuturile devenind cangrenoase.
   
După ce medicii au anunţat-o, anul trecut, pe venerabila actriţă că va muri dacă nu i se va amputa partea de sub genunchi a piciorului drept, Zsa Zsa Gabor a început "să ţipe şi să strige" că vrea să îşi petreacă noaptea de Revelion acasă la ea, sărbătorind ca în fiecare an cu şampanie şi caviar, a declarat atunci soţul artistei de origine maghiară.
   
În cele din urmă, Zsa Zsa Gabor a fost internată la UCLA Medical Center, iar intervenţia chirurgicală era programată pentru seara de duminică, 2 ianuarie, a anunţat Frederic von Anhalt.
   
Zsa Zsa Gabor este ultima supravieţuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale căror cariere au strălucit în industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnată Miss Ungaria în 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actriţă şi a jucat în multe lungmetraje şi seriale de televiziune. Cunoscută pentru rolurile din "Moulin Rouge" (1952), regizat de John Huston, şi din "Stigmatul răului/ Touch of Evil" (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebră mai ales pentru coafurile şi ţinutele ei spectaculoase, dar şi pentru cele nouă căsătorii ale sale.
   
Zsa Zsa Gabor a fost victima unui accident de automobil grav în 2002, în urma căruia a rămas parţial paralizată. Actriţa de origine maghiară a suferit şi un atac cerebral, în 2005.

×
Subiecte în articol: accident actriţă picior
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close