Antena 3 CNN Show Showbiz Florin Piersic, student la 74 de ani. Actorul s-a înscris la Psihologie în Iaşi

Florin Piersic, student la 74 de ani. Actorul s-a înscris la Psihologie în Iaşi

Florin Piersic, student la 74 de ani. Actorul s-a înscris la Psihologie în Iaşi
14 Apr 2010   •   21:20

Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi are, de miercuri, un nou student. Este de vorba despre actorul Florin Piersic, care s-a înscris direct la Decanatul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, relatează Mediafax.



Decizia lui Florin Piersic survine după o întâlnire pe care a avut-o cu studenţii facultăţii la care s-a şi înscris. În plus, actorul a spus că vrea să-şi menţină sufletul tânăr şi că la Iaşi trăiesc mulţi prieteni de-ai săi.

"Eu vreau să mă pregătesc pe bune la această facultate. Am făcut asta pentru că aici am găsit o atmosferă plăcută, cu studenţi care pur şi simplu m-au primit precum suporterii pe Hagi. Sigur că nu voi putea să vin la cursuri, dar o să mă pregătesc pentru anul I, nu glumesc, din plăcerea de a studia", a declarat, miercuri, Florin Piersic, citat de Mediafax.

"Acum, la 74 de ani, nesilit de nimeni şi de bunăvoie, am zis: ce-ar fi, dom'le, să fiu din nou student? De ce m-am gândit la asta? Pentru că eu socotesc că tot ce ne ţine pe noi în viaţă e sufletul. Eu am foarte mult suflet pentru multă lume. Eu vreau să-mi păstrez sufletul tânăr până în ziua în care am să vă spun la revedere?, a adăugat actorul.

În cadrul ntâlnirii cu studenţii şi profesorii Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, Florin Piersic a glumit pe seama înscrierii sale la cursurile facultăţii spunând că nu crede că va fi lăsat repetent la 80 de ani.

"Oricum mă veţi trece la examene, că doar nu mă veţi lăsa repetent să ajung la 80 de ani tot în anul întâi. În plus, am şi interes, pentru că am văzut multe studente frumoase aici", le-a spus Piersic celor prezenţi în sală.

Doru Tompea, rectorul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, s-a declarat încântat să audă că Florin Piersic vrea să fie student."Florin Piersic ne-a marcat copilăria şi tinereţea. Eu m-am născut cu Florin Piersic. Sunt extrem de bucuros că putem institui, probabil în premieră în România, calitatea de student onorific, mai cu seama că este vorba de un monument cultural de talia lui Florin Piersic?, a spus rectorul Doru Tompea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Florin Piersic student actor
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close