Antena 3 CNN Show Showbiz Reporter special la Antena3. Pe urmele lui Bill Gates, în România

Reporter special la Antena3. Pe urmele lui Bill Gates, în România

Reporter special la Antena3. Pe urmele lui Bill Gates, în România
16 Noi 2008   •   12:15

Se numeşte Gates. Bill Gates. Şi este cunoscut celor mai mulţi drept unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Antena 3 prezintă un reportaj despre modul în care multimilardarul american a ales să îşi folosească banii pentru a-i ajuta pe cei din jur, şi printe ei, şi pe români. Duminică seară, la 22.10, în emisiunea Reporter Special aflaţi cum investeşte Bill Gates peste 10 milioane de dolari în bibliotecile din România.
Despre Bill Gates se ştiu multe. Că este fondatorul companiei Microsoft, că, în secundele în care ce citiţi acest articol, el a câştigat câteva mii de dolari, că a fost multă vreme cel mai bogat om de pe planetă. Puţini ştiu, însă, că prin fundaţia americanului, Bill şi Melinda Gates, sute de oameni de pe glob sunt ajutaţi şi se investeşte masiv în educaţie.
În România, Bill Gates şi soţia sa, Melinda, donează prin fundaţia lor de caritate calculatoare, softuri pentru bibliotecile publice şi asigură instruirea bibliotecarilor. Iar prin delegaţii săi, fondatorul Microsoft îi învaţă pe bibliotecari cum să-i atragă pe oameni în biblioteci şi cum să-i îndrume către accesarea internetului.
România a fost prinsă în programul ?Biblioteci globale? în urmă cu un an, când fondatorul Microsoft a venit aici, pentru o zi. Aflase deja că doar o treime din cele aproape 3.000 de biblioteci publice nu erau conectate la internet, că România nu reuşise în 17 ani să termine nici măcar sediul Bibliotecii Naţionale, că jumătate din populaţie, cea rurală, nu are acces la informaţie primară, de utilitate imediată, dar şi că adulţii şi copiii citesc tot mai puţin.
La un an de la demararea proiectului, 13 biblioteci şi-au schimbat deja faţa şi menirea, iar Gates este hotărât să investească în ale 240.
Cum au primit românii acest cadou şi cum au descoperit oameni de toate vârstele şi condiţiile sociale internetul şi accesul la informaţie, aflaţi duminică seară la Antena 3.
?Reporter Special? este emisiunea care prezintă imaginea României reale, difuzând materiale inedite şi abordând subiecte mai puţin dezbătute de mass media.

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close