Antena 3 CNN Sport Alte sporturi A murit Juan Antonio Samaranch, preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic

A murit Juan Antonio Samaranch, preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic

A murit Juan Antonio Samaranch, preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic
21 Apr 2010   •   15:14

Preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic, spaniolul Juan Antonio Samaranch, a murit miercuri, la vârstă de 89 de ani, la o clinică din Barcelona, scrie Marca.

Samaranch a fost internat în stare gravă la un spital din Barcelona, suferind de insuficienţă coronariană acută, iar starea lui era foarte gravă. După câteva ore petrecute la terapie intensivă, Samaranch a încetat din viaţă, anunţul fiind făcut de directorul serviciului de medicină internă de la spitalul Quiron, Rafael Esteban Mur.

"Juan Antonio Samaranch, internat la spitalul Quiron din Barcelona, a murit la ora 11.25 GMT, miercuri, ca urmare a unui stop cardiorespirator", se arată în comunicatul clinicii din Barcelona

Fostul preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic a fost internat de mai multe ori în ultimi ani, precedenta dată, în octombrie anul trecut, dupa ce s-a simţit rău în timp ce se afla la Monaco.

În 2007, Samaranch a fost spitalizat din cauza unor probleme cardiace, iar in 2001 a stat mai mult timp în spital, cu diagnosticul oboseală cronică, după ce a părăsit preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic.

Juan Antonio Samaranch a fost preşedintele CIO în perioada 1980-2001, după care a fost numit preşedinte de onoare al forului olimpic.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close