Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alessandro Petacchi a câştigat etapa a 2-a din Il Giro. Mark Cavendish, noul tricou roz

Alessandro Petacchi a câştigat etapa a 2-a din Il Giro. Mark Cavendish, noul tricou roz

Alessandro Petacchi a câştigat etapa a 2-a din Il Giro. Mark Cavendish, noul tricou roz
Sursa foto: Foto: gazzetta.it
08 Mai 2011   •   19:37

Italianul Alessandro Petacchi l-a învins după un sprint controversat pe Mark Cavendish şi a câştigat cea de-a doua etapă a Turului Italiei, care s-a desfăşurat între Alba şi Parma, pe o distanţă de 244 de kilometri. Rutierul britanic al celor de la HTC a preluat însă tricoul roz, cel pe care îl poartă liderul clasamentului general.

 
Petacchi şi Cavendish au fost protagoniştii sprintului final al etapei, britanicul reacţionând nervos după trecerea liniei de sosire, considerând că adversarul său i-a tăiat calea. După ce comisarii de cursă au analizat reluările, au ajuns la concluzia că rutierul gazdelor nu a făcut nimic incorect, astfel că rezultatele au rămas neschimbate. Italianul de la Lampre a ajus astfel la al 22-lea succes de etapă în Il Giro.
 
Etapa următoare din Turul Italiei este programată luni, între Reggio Emilia şi Rapallo, pe o distanţă de 173 de kilometri. Deşi pe parcurs este programată şi o căţărare de categoria a treia, la Passo del Bocco, finalul este pe plat, ceea ce înseamnă că învingătorul se va decide tot la sprint.
 
Clasament etapa a 2-a
 
1.Alessandro Petacchi (Italia) 5:45
2.Mark Cavendish (Marea Britanie) +0:00
3.Manuel Belleti (Italia) +0:00
4.Roberto Ferrari (Italia) +0:00
5.Borut Bozic (Slovenia) +0:00
 
Clasament general
 
1.Mark Cavendish (Marea Britanie) 6:06
2.Kanstantsin Sivtsov (Belarus) +0:12
3.Craig Lewis (SUA) +0:12
4.Marco Pinotti (Italia) +0:12
5.Şars Bak (Danemarca) +0:12.  

×
Subiecte în articol: mark cavendish
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close