Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alex Bilodeau, primul sportiv care-şi păstrează titlul olimpic la schi acrobatic pe teren accidentat

Alex Bilodeau, primul sportiv care-şi păstrează titlul olimpic la schi acrobatic pe teren accidentat

Alex Bilodeau, primul sportiv care-şi păstrează titlul olimpic la schi acrobatic pe teren accidentat
Sursa foto: Foto: sochi2014.com
de M.T.    |    10 Feb 2014   •   22:10

Canadianul Alex Bilodeau a devenit primul sportiv care îşi păstrează titlul olimpic la schi acrobatic pe teren accidentat, după ce s-a impus în finala disputată luni la Soci.

Sportivul de 26 de ani nu le-a lăsat nicio şansă rivalilor săi, obţinând 26,31 puncte, cu aproape două mai multe decât principalul său rival, Mikael Kingsbury, de asemenea din Canada, care a câştigat medalia de argint cu 24,71 puncte.

Podiumul a fost completat de reprezentatntul gazdelor, Alexandr Smyshlyaev, care a încheiat concursul cu 24,34 puncte şi i-a împiedicat pe canadieni să obţină toate cele trei medalii în această probă.

Canada îşi confirmă astfel dominaţia la schi acrobatic, dubla de luni venind în completarea celei din aceeaşi probă a concursului feminin, reuşită sâmbătă de surorile Justine and Chloe Dufour-Lapointe.

În urma victoriei de la schi acrobatic pe teren accidentat, Canada revine pe primul loc al clasamentului pe medalii, cu 3 de aur, 3 de argint şi una de bronz, poziţie preluată provizoriu de Olanda după cura masculină de 500 de metri din cadrul concursului de patinaj viteză.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close