Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alin Alexuc s-a calificat la JO 2012, după ce a coborât cu succes în limita categoriei 96 kg

Alin Alexuc s-a calificat la JO 2012, după ce a coborât cu succes în limita categoriei 96 kg

Alin Alexuc s-a calificat la JO 2012, după ce a coborât cu succes în limita categoriei 96 kg
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Mai 2012   •   22:27

Luptătorul român Alin Alexuc-Ciurariu a câştigat duminică întrecerile în limitele categoriei 96 kg la stilul greco-roman în cadrul concursului preolimpic de la Helsinki şi s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, informează Agerpres.

Alexuc, care a evoluat ultima perioadă la categoria 120 kg (în ambele turnee preolimpice desfăşurate până acum, la Sofia şi Taiyuan), a coborât cu succes la 96 kg, şi s-a impus la Helsinki, devenind al doilea luptător român, alături de Rareş Chintoan (120 kg), lupte libere, care va reprezenta România la JO 2012.

Alexuc a disput în optimi de brazilianul Davi Jose Albino, în sferturi l-a învins pe ungurul Balazs Kiss, iar în semifinale, meci decisiv pentru calificarea la Olimpiadă, a câştigat în faţa lituanianului Mindaugas Ezerskis. Alin Alexuc s-a impus şi în finala cu cehul David Vala.

La feminin, Estera Dobre (cat. 48 kg) a ocupat doar locul 3 şi a ratat participarea la Olimpiada londoneză. Dobre a fost şi ea aproape de calificare, dar a pierdut semifinala cu Irina Merleni (Ucraina).

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close