Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alpinista de 15 ani Coco Popescu a cucerit cel mai înalt vulcan din America de Nord

Alpinista de 15 ani Coco Popescu a cucerit cel mai înalt vulcan din America de Nord

Alpinista de 15 ani Coco Popescu a cucerit cel mai înalt vulcan din America de Nord
Sursa foto: Crina Coco Popescu
25 Mai 2010   •   10:57

Pe 21 mai 2010, sportiva Crina Coco Popescu, membră a Clubului Sportiv Montan Altitudine a încheiat ascensiunea vulcanului Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan al Americii de Nord. Crina Coco Popescu, alpinistă în varstă de 15 ani, reprezentantă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, a urcat cel de-al şaselea vulcan din circuitul Volcanic Seven Summits, potrivit unui comunicat remis de către Clubul Sportiv Montan de Atitudine.
Pico de Orizaba (5.636 m) din Mexic este cel mai înalt vulcan al Americii de Nord dar şi cel de-al şaselea vulcan pe care Crina îl escaladează din circuitul celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent ? Volcanic Seven Summits. Coco este cea mai tânăra alpinistă din lume care urcă cei mai înalţi vulcani de pe mapamond.
La sfârşitul lui 2010 Coco şi-a programat escaladarea Mt. Sidley din Antarctica - ultimul din circuitul Volcanic Seven Summits. Ascensiunea pe Mt. Sidley în Antarctica ar transforma-o pe Coco în prima alpinistă din lume care încheie acest circuit de anvergura.
Tânara alpinistă Crina Coco Popescu participa la expediţia "America de Nord ? 2010? organizată de Clubul Sportiv Montan Altitudine. Obiectivele expediţiei sunt escaladarea celui mai înalt vulcan al continentului ? Pico de Orizaba(5.636 m) din Mexic si a celui mai inalt varf al continentului, Mt McKinley (6.194 m) din Alaska.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close