Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Americanul Ted Ligety, campion olimpic la slalom uriaş. Alexandru Barbu, locul 48

Americanul Ted Ligety, campion olimpic la slalom uriaş. Alexandru Barbu, locul 48

Americanul Ted Ligety, campion olimpic la slalom uriaş. Alexandru Barbu, locul 48
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    19 Feb 2014   •   14:54

Ted Ligety a adus prima medalie de aur a Statelor Unite în concursul de schi alpin din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, după ce s-a impus în proba de slalom uriaş, desfăşurată miercuri.

Sportivul american a făcut o primă manşă excelentă, în care şi-a asigurat un avans de aproape o secundă faţă de următorul clasat, şi, în ciuda faptului că a reuşit doar al 14-lea timp în manşa secundă, a câştigat titlul olimpic, cronometrat în 2:45.29.

Medalia de argint a fost obţinută de Steve Missillier (2:45.77), autorul unei prestaţii excepţionale în a doua manşă, care i-a permis să urce pe podium după ce ocupa locul 10 la jumătatea întrecerii.

Un alt sportiv din Franţa, Alexis Pinturault, a intrat în posesia medaliei de bronz, fiind cronometrat în 2:45.93.

Prin cele două clasări pe podium în proba masculină de slalom uriaş, Franţa a ajuns la 11 medalii cucerite la Soci, record egalat în istoria participărilor acestei ţări la JO de iarnă.

Francezii au mai câştigat 11 medalii în 2002, la Salt Lake City, şi în 2010, la Vancouver.

Reprezentantul României în această probă, Alexandru Barbu, a ocupat locul 48, din 72 de concurenţi care au încheiat cursa, cu o întârziere de aproape 14 secunde faţă de câştigător.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close