Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Arbitrul de ring se justifică: L-am ajutat pe Bute, dar Andrade a încălcat regulamentul

Arbitrul de ring se justifică: L-am ajutat pe Bute, dar Andrade a încălcat regulamentul

Arbitrul de ring se justifică: L-am ajutat pe Bute, dar Andrade a încălcat regulamentul
25 Oct 2008   •   14:50

Lucian Bute şi-a păstrat centura mondială IBF la categoria supermijlocie, însă victoria sa în meciul cu Librado Andrade a fost una cu cântec. ?Eu cred că am câştigat. Bute era out. Este scandalos. Arbitrul a oprit numărătoarea?, a declarat nervos după meci Adrade, care a ratat pentru a doua oară şansa de a cuceri un titlu mondial.
Arbitrul de ring al întâlnirii de la Bell Centre din Montreal a explicat însă că Andrade este singurul vinovat pentru faptul că el l-a ajutat pe român să evite KO în ultimele secunde ale meciului. Marlon Wright a oprit numărătoarea pentru a-l trimite pe mexican în colţul ringului, oferindu-i astfel secunde preţioase românului care a reuşit să se ridice şi să termine lupta în picioare.
?Am ţinut cont de regulament. În momentul în care Andrade a părăsit colţul său, eu am fost nevoit să opresc numărătoarea. În acest timp, Bute s-a ridicat şi apoi meciul s-a încheiat. A fost la latitudinea lui Andrade, căci părăsirea colţului său l-a costat KO-ul. Totul s-a întâmplat pentru că nu a rămas în colţul său şi a gesticulat prin ring cu braţul sus crezând că a obţinut victoria?, a declarat arbitrul de ring.
Lucian Bute a înregistrat a 23-a sa victorie din carieră, în timp ce Andrade a suferit a 2-a înfrângere, faţă de 27 victorii. Lucian Bute a recunoscut că era obosit la final de meci, dar a meritat victoria. ?În repriza a 12-a, Andrade a profitat de oboseala mea şi m-a făcut knock-down. El a câştigat acea repriză, dar eu am câştigat lupta?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Bute
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close