Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Asafa Powell: Pot să dobor recordul lui Usain Bolt pe distanţa de 100 de metri

Asafa Powell: Pot să dobor recordul lui Usain Bolt pe distanţa de 100 de metri

Asafa Powell: Pot să dobor recordul lui Usain Bolt pe distanţa de 100 de metri
13 Mai 2010   •   16:39


Jamaicanul Asafa Powell se îndreaptă spre primul său turneu al sezonului cu gânduri mari, având încredere că poate să recucerească recordul mondial la 100 de metri plat, aflat în prezent în posesia conaţionalului Usain Bolt.

În vârstă de 27 de ani, Asafa Powell este mare favorit să deschidă sezonul cu o victorie în runda inaugurală a IAAF Diamond League, reuniune atletică ce are loc la Doha.

Un alt jamaican, Nesta Carter, este cel mai rapid atlet al sezonului, cu un timp de 10.09 secunde înregistrat la Kingston la începutul acestei luni, dar Powell nici nu se gândeşte să nu coboare sub cota de 10 secunde, lucru pe care l-a făcut de 60 de ori în carieră.

În două astfel de ocazii - când a fost cronometrat în 9,77 secunde în iunie 2005 şi 9,74 în septembrie 2007 - a căzut şi recordul mondial, iar Powell, care a terminat pe locul trei la Campionatul Mondial de anul trecut, de la Berlin, când Bolt a luat aurul cu 9,58 secunde, crede că noul record poate fi doborât.

"Este un timp sub care sunt încrezător că pot coborî", a declarat Powell, menţionând că acum nu aceasta este grija lui. "Mă simt bine de la începutul acestui an şi sunt optimist. Nu mă concentrez pe un anumit timp acum, deci nici pe recordul mondial. Voi alerga cât pot eu de bine şi dacă asta va doborî recordul mondial voi fi fericit", a mai spus atletul, care deţine al cincelea cel mai rapid timp din istorie, 9,72 secunde.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close