Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Asafa Powell: Usain Bolt nu e Superman. Îl pot întrece

Asafa Powell: Usain Bolt nu e Superman. Îl pot întrece

Asafa Powell: Usain Bolt nu e Superman. Îl pot întrece
08 Dec 2009   •   19:19

Sprinterul jamaican Asafa Powell a declarat că îl poate ajunge pe compatriotul său şi cel mai rapid om din lume, Usain Bolt, când cei doi se vor întâlni faţă în faţă anul viitor. "Usain e ţinta mea acum şi trag înspre el. Ştiu că pot să îl întrec", a declarat Powell.

Asafa Powell, care are un record personal de 9,72 secunde pe distanţa de 100 de metri, se va întrece cu Bolt şi americanul Tyson Gay la IAAF Diamond League, un nou circuit pentru elita atletismului, ce va începe în 2010, un an fără Jocuri Olimpice sau Campionate Mondiale în program.

Bolt, deţinătorul recordurilor mondiale la 100 şi 200 de metri plat şi triplu campion olimpic, a fost cronometrat în 9,58 secunde la Berlin, în luna august, în cadrul Campionatului Mondial. Powell spune însă că poate să doboare acest record. "Ştiam că 9,5 e un timp posibil. Nu sunt sigur de 9,4, dar sunt 100% sigur că veţi vedea nişte rezultate foarte bune anul viitor", a mai spus Powell.

Gay, de partea cealaltă, a fost cronometrat în 9,69 secunde la Shanghai, în septembrie. Powell a mai declarat că Bolt are un avantaj în faţa alergătorilor scunzi în a doua jumătate a cursei, însă este mai încet la start. "Am avantajul că sunt mai scund şi plec mai repede din bloc-start, pe când el e mai înalt şi mai puternic pe final", a spus Powell.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Usain Bolt
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close