Antena 3 Sport Alte sporturi Au reuşit imposibilul. Doi români au zburat cu parapanta la 140 de metri adâncime, în spaţiu închis (VIDEO)

Au reuşit imposibilul. Doi români au zburat cu parapanta la 140 de metri adâncime, în spaţiu închis (VIDEO)

14 Aug 2009   •   21:04
Au reuşit imposibilul. Doi români au zburat cu parapanta la 140 de metri adâncime, în spaţiu închis (VIDEO)
Sursa foto: Parapanta

Doi instructori de paraşutism au stabilit vineri un dublu record mondial. Ei au zburat cu moto-parapanta în mina Mihai a salinei Slănic Moldova. Cei doi instructori sunt primii din lume care au zburat la 140 de metri adâncime într-un spaţiu închis. Într-o săptămână vom şti dacă recordul lor a fost oomologat de World Records Academy.

Ionuţ Riteş are 34 de ani, 12 titluri de campion naţional la paraşutism şi două recorduri mondiale: saltul mileniului şi cel din timpul eclipsei totale de soare din 1999. Când i s-a propus această nouă aventură nu a stat pe gânduri. Adi Buzan, cel care a avut idea zborului cu motoparapanta în salina, a fost "încercător de paraşute" cum se spune, timp de 16 ani. Nici el nu este la primul record mondial.

Săriturile au fost reuşite, dar extrem de periculoase. Cei doi aşteaptă acum să facă rost de banii necesari omologării recordurilor. Au nevoie de aproape 2.000 de lire sterline. Între timp pun la cale următorul record.Observator

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Parteneri
x close