Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Aur istoric pentru Lange: Neamţul cucereşte al patrulea titlu la bob. Românii, pe locul 11

Aur istoric pentru Lange: Neamţul cucereşte al patrulea titlu la bob. Românii, pe locul 11

Aur istoric pentru Lange: Neamţul cucereşte al patrulea titlu la bob. Românii, pe locul 11
22 Feb 2010   •   11:16


Germanul Andre Lange a câştigat aurul olimpic în proba de bob pentru două persoane, alături de Kevin Kuske, continuându-şi dominaţia în acest sport de iarnă. Sportivul de 36 de ani, care îşi va parca bobul după cursa pentru patru persoane, a câştigat până acum patru medalii olimpice de iarnă, întrecându-l pe compatriotul Meinhard Nehmer.

"Dacă cineva îmi spunea la 17 ani, când am început să practic acest sport, că voi câştiga patru medalii, îi ziceam că e prost", a declarat Lange, care în 1993 a trecut de la sanie la bob. Câştigător la bob pentru patru persoane la Salt Lake City în 2002, Lange a realizat dubla la bob pentru două persoane şi pentru patru la JO de la Torino, în 2006, cucerind totodată şi nouă titluri mondiale, opt europene şi 46 de victorii în Cupa Mondială.

Echipajul Germania 1 condus de Lange a fost urmat de Germania 2 (Thomas Florschuetz, Richard Adjei) şi Rusia 1 (Alexsandr Zubkov, Alexey Voevoda).

Românii Florin Cezar Crăciun şi Nicolae Istrate s-au clasat pe locul 11, după cele patru manşe de la Vancouver, egalând cea mai bună clasare a unui român la JO 2010, după ce Eva Tofalvi s-a clasat pe acelaşi loc în proba de biatlon 15 kilometri.

Antena3.ro


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close