Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Aur la Europenele de junioare! Bianca Perie aduce României o medalie la aruncarea ciocanului

Aur la Europenele de junioare! Bianca Perie aduce României o medalie la aruncarea ciocanului

Aur la Europenele de junioare! Bianca Perie aduce României o medalie la aruncarea ciocanului
Sursa foto: bianca perie
25 Iul 2009   •   14:37

Motiv de mândrie pentru atletismul românesc. Atleta Bianca Perie, specializată în aruncarea ciocanului, a câştigat, pe lângă speranţa unui viitor de succes, o medalie de aur la Campionatul European de junioare din Serbia. Românca a stabilit un nou record al competiţiei cu cea mai bună aruncare a sa, din a doua încercare, la mare distanţă de celelalte ocupante ale podiumului.
Ciocanul aruncat de Bianca s-a oprit la o distanţă incredibilă de 68,59 de metri, performanţa sa fiind incomparabil mai bună decât cea pe care o reuşise în calificări. Interesant este că ar fi câştigat medalia de aur chiar şi cu aruncarea din calificări, care a măsurat 63,71 de metri. Medalia de argint a fost luată la concursul de vineri de unguroaica Jenny Ozorai (63,70 metri) iar cea de bronz de britanica Sophie Hitchon (63,18 metri).
În proba de sprint de 100 de metri, o altă româncă a urcat pe podium. Andreea Ogrăzeanu a alergat suta de metri în 11,47 de secunde, performanţă care i-a asigurat medalia de bronz, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atletism
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close