Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Aur pentru România, la CM de atletism de juniori

Aur pentru România, la CM de atletism de juniori

Aur pentru România, la CM de atletism de juniori
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Iul 2013   •   17:17
Atleta Florentina Marincu a cucerit, duminică, a doua medalie de aur pentru delegaţia României la CM de juniori II (cadeţi), de la Doneţk, în proba de săritură în lungime, după cea de la triplusalt, conform Mediafax.
Marincu a debutat în concursul din Ucraina cu o săritură de 5.85 metri, pe care a îmbunătăţit-o la 5.93 metri, iar din a treia încercare a reuşit 6.42 metri, cu doar 12 centimetri mai puţin faţă de recordul României la juniori II, egalat de atleta noastră luna trecută. În cea de-a patra încercare, Marincu a reuşit 6.24 metri, a cincea a ratat-o, iar la ultima a sărit 6.19 metri. 
Pe podium au mai urcat Keturah Orji (SUA, 6.39 metri) şi Natalia Chacinska (Polonia, 6.22).
Vineri, în finală la triplusalt, Florentina Marincu (17 ani, legimată la CNS CSŢ Cetate Deva) a stabilit un nou record mondial, cucerind medalia de aur, cu o performanţă de 13.75 metri. 
În cadrul celei de-a opta ediţii a CM de cadeţi, găzduită de Ucraina, medalile obţinute de Florentina Marincu sunt singurele pentru delegaţia României. 
 
În  urmă cu zece ani, o altă reprezentantă a României, Cristina Spătaru, a cucerit, la fel, ambele medalii de aur în proba de triplusalt şi săritură în lungime, la CM de juniori.
 

×
Subiecte în articol: aur România atletism delegatie proba
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close