Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Cursa de la Austin din 2012 este la un pas de a fi anulată

Cursa de la Austin din 2012 este la un pas de a fi anulată

Cursa de la Austin din 2012 este la un pas de a fi anulată
Sursa foto:
de M.T.    |    25 Noi 2011   •   12:02

Şansele ca Statele Unite să găzduiască o etapă a Campionatului Mondial de Formula în 2012 sunt tot mai mici, după ce Bernie Ecclestone a admis posibilitatea de a anula cursa de la Austin, din cauza neînţelegerilor cu organizatorii.

Ecclestone şi-a pierdut răbdarea în privinţa americanilor încă de săptămâna trecută, atunci când a anunţat că organizatorii Marelui Premiu de la Austin au la dispoziţie o săptămână pentru a semna contractul cu boss-ul Formulei 1.

Oficialii circuitului texan s-au arătat dispuşi să plătească taxa de participare, punând însă condiţia ca britanicul de 81 de ani să modifice anumite puncte din contract, considerate „nerealiste”.

Suntem pregătiţi de mai mult timp să-i trimitem dmnuluilui Ecclestone un cec. Nu l-a primit încă pentru că noul contract prezentat de el cu două săptămâni în urma conţine cereri nerealiste. Am semnat şi returnat un contract similar cu cel pe care am anticipat că-l vom primi. Această cursă ar trebui să devină realitate, dar, dacă pentru ca ea să aibă loc în 2012, trebuie să primim o contra-semnatură în următoarele zile”, a spus Bobby Epstein, unul dintre oficialii Circuit of The Americas.

Ecclestone nici nu vrea să audă de propunerea americanilor şi a recunoscut că posibilitatea ca Austin să fie prezent în calendarul sezonului 2012 este una foarte mică, în acest moment.

Mă îndoiesc că am putea avea o cursă aici. Adevărul este că ei nu sunt de acord cu termenii şi condiţiile contractului. Se prostesc de patru luni, certându-se între ei, iar, în final, nimeni nu are banii”, a declarat Ecclestone pentru Reuters, răspunzând şi acuzaţiilor că noul contract ar conţine cereri nerealiste: „Păi atunci să nu-l semneze. Sfatul meu este să nu semneze. Şi probabil că nici nu vor avea oportunitatea să o facă”.

Cursa de la Austin ar fi trebuit să reprezinte revenirea Statelor Unite în calendarul Formulei 1 după o pauză de cinci ani. Principala competiţie automobilistică va trece însă oceanul în 2013, Ecclestone semnând un contract pentru un Mare premiu care să se desfăşoare în New Jersey.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close