Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ecclestone se teme că Formula 1 va rămâne fără Ferrari, pentru prima oară în istorie

Ecclestone se teme că Formula 1 va rămâne fără Ferrari, pentru prima oară în istorie

Ecclestone se teme că Formula 1 va rămâne fără Ferrari, pentru prima oară în istorie
21 Mai 2009   •   23:38

Bernie Ecclestone a recunoscut că este îngrijorat de faptul că Ferrari consideră să părăsească Formula 1 la finalul sezonului 2009. Formaţia italiană, câştigătoare en-titre a Campionatului Mondial la categoria constructori, ameninţă cu retragerea din campionat dacă Federaţia Internaţională de Automobilism nu schimbă regula privind limitarea bugetului la 40 de milioane de lire sterline.

Cum Ferrari are foarte mulţi fani şi o istorie în sport de la prima cursă din 1950, echipa a cerut FIA să modifice imediat regulile pentru sezonul 2010, pentru a le garanta echipelor mai multă libertate în dezvoltarea monoposturilor. ?Sunt îngrijorat. Nu vreau ca ei să plece, nimeni nu cred că vrea?, a declarat Ecclestone la Monaco.

Peste o săptămână este termenul limită pentru înscrierea echipelor în noul sezon, astfel că Ferrari mai are doar câteva zile timp de gândire în privinţa a ceea ce va face. ?Va trebui să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă. Probabil majoritatea echipelor nu se vor înscrie?, a continuat Ecclestone, făcând referire şi la faptul că echipe precum Toyota, Red Bull şi Renault au ameninţat şi ele cu retragerea.

?Am avut peste 70 de echipe care au venit şi au plecat din Formula 1. Singura care a fost aici tot timpul a fost Ferrari, deci nu vrem să o pierdem?, a încheiat Ecclestone.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Ferrari Formula 1
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close