Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto F1: Rosberg crede că Renault trebuia descalificată

F1: Rosberg crede că Renault trebuia descalificată

F1: Rosberg crede că Renault trebuia descalificată
Sursa foto: nico rosberg
23 Sep 2009   •   14:29

Pilotul Williams Nico Rosberg, clasat pe locul doi la marele premiu din Singapore 2008 câştigat de Fernando Alonso graţie unei înşelăciuni a echipei Renault, crede că echipa franceză trebuia descalificată, ceea ce i-ar fi permis să fie numit câştigător al cursei la masa verde.
"Renault a trişat. Ar fi trebuit descalificată şi eu aş fi câştigat cursa", a declarat Rosberg. Cu toate acestea, FIA a anunţat că nu va modifica clasamenntul pe 2008.
Alonso câştigat GP din Singapore 2008 graţie accidentului voluntar al coechiperului Nelson Piquet Jr., la decizia şefului echipei Flavio Briatore şi a directorului tehnic Pat Symonds.
Consiliul mondial al FIA a decis ca echipa franceză să fie exclusă defintiv din F1 doar în cazul în care recidivează în următorii doi ani. Briatore este suspendat pe viaţă din sport, iar Symonds pentru cinci ani.
Piquet Jr., care nu a dezvăluit adevărul despre cursă decât când a fost concediat de Renault, a obţinut, pe de altă parte, imunitate din partea FIA.
Rosberg sublinia că şi brazilianul este la fel de implicat ca Briatore şi Symonds şi ar fi trebuit penalizat, la rândul său.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nico Rosberg FIA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close