Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Ferrari acuză că plecările din F1 sunt cauzate de războiul pe care FIA îl duce cu marii producători de maşini

Ferrari acuză că plecările din F1 sunt cauzate de războiul pe care FIA îl duce cu marii producători de maşini

Ferrari acuză că plecările din F1 sunt cauzate de războiul pe care FIA îl duce cu marii producători de maşini
05 Noi 2009   •   14:31

Ferrari a declarat miercuri seară, printr-un comunicat pe site-ul oficial, că stăpânii Formulei 1 alimentează războiul cu producătorii de maşini, în condiţiile în care Renault ar putea să se alăture echipei Toyota pe lista ultimelor formaţii ce renunţă la "Marele Circ".

Izbucnirea celor de la Ferrari vine într-o zi în care Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a declarat că este "îngrijorată" de maniera neaşteptată în care Toyota şi-a anunţat miercuri retragerea din Formula 1 şi a venit pe fondul unor speculaţii intense privind retragerea şi a celor de la Renault.

"Decizia celor de la Toyota vine doar la câteva săptămâni după ce echipa de Formula 1 a semnat noua înţelegere Concorde, până în 2012. Vom cere clarificări urgente echipei Toyota, din punct de vedere legal al relaţiei cu campionatul de Formula 1", au anunţat cei de la FIA într-un comunicat, după ce la o conferinţă emoţionantă la Tokyo, directorul echipei, Tadashi Yamashina, a izbucnit în lacrimi când a anunţat că producătorul de maşini părăseşte Formula 1 din cauza "situaţiei economice dificile".

Totuşi, Ferrari sugerează că retragerea celor de la Honda, BMW, Bridgestone şi acum Toyota vine pe fondul acţiunilor forului mondial şi că noile echipe care vor veni în locul celor retrase nu sunt de acelaşi calibru. "În realitate, acest val de retrageri este rezultatul războiului împotriva marilor producători de maşini. Formula 1 continuă să piardă piese importante. În schimb se alege cu Manor, Lotus, USF1 şi Campos Meta. O să spuneţi că e la fel, că este important că sunt participanţi. Dar nu este adevărat şi rămâne de văzut dacă anul viitor vom fi atât de mulţi la startul Marelui Premiu din Bahrain", au declarat cei de la Ferrari.

Controversele au erupt după ce consiliul director al Renault s-a întâlnit miercuri seară de urgenţă la Paris, pentru a discuta implicarea manufacturierului în Formula 1. Conform The Daily Telegraph, Renault ar putea anunţa că se retrage din Formula 1, după ce tocmai a încheiat cel mai slab sezon din 2001, unul pătat şi de scandalul "cursei aranjate" care s-a soldat cu suspendarea lui Flavio Briatore şi a unui alt director al echipei Renault din sport. Faptul că Robert Kubica a semnat recent pentru Renault pentru a-l înlocui pe Fernando Alonso pune însă în balans speculaţiile, existând totuşi şi posibilitatea ca producătorul francez de maşini să vândă echipa, precum Honda a făcut cu Ross Brawn iarna trecută.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 Ferrari FIA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close