Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto FIA consideră că Vettel nu a greşit în Marele Premiu al Braziliei

FIA consideră că Vettel nu a greşit în Marele Premiu al Braziliei

FIA consideră că Vettel nu a greşit în Marele Premiu al Braziliei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Noi 2012   •   17:40

FIA a reacţionat după ce Ferrari a confirmat că ia în calcul posibilitatea unui protest oficial împotriva lui Sebastian Vettel, ca urmare a unei depăşiri neregulamentare pe care acesta ar fi făcut-o în timpul Marelui Premiu al Braziliei.

Potrivit şefilor Formulei 1, citaţi de site-ul autosport.com, pilotul celor de la Red Bull nu a greşit la Interlagos, astfel că nu există niciun caz care trebuie analizat.

„Incidentul nu a fost raportar comisarilor de cursă pentru că iniţial a părut să nu fie nevoie. Pentru că Ferrari ne-a solicitat o explicaţie prin intermediul unei scrisori, o vom oferi”, a declarat Norman Howell, directorul de comunicare al FIA, citat de BBC.

Vettel s-a clasat pe locul 6 la Interlagos, poziţie care i-a asigurat un avans de trei puncte în clasamentul general faţă de principalul său adversar în cursa pentru titlu, spaniolul Fernando Alonso, cel care s-a clasat al doilea în Brazilia.

O înregistrare video din timpul Marelui Premiu de la Interlagos arată cum Vettel i-a depăşit sub steag galben pe Kamui Kobayashi (Sauber) şi Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), manevra fiind interzisă.

FIA consideră că depăşirea lui Vettel în faţa lui Vergne, făcută aparent în zona în care erau active steagurile galbene, este regulamentară pentru că între cele două panouri electronice există o cabină pentru comisari, iar în turul în care germanul a trecut de pilotul din faţa sa, unul dintre comisari fluturp steagul verde.

În acest caz, regulamentul FIA este cât se poate de clar, steagul comisarului fiind primul care contează, nu panoul electronic.

Dacă Ferrari va înainta în cele din urmă un protest oficial, iar Vettel va fi găsit vinovat, regulamentul prevede o penalizare de 20 de secunde, situaţie în care germanul ar fi retrogradat pe locul 8, iar titlul mondial ar merge la Alonso, pentru un singur punct.

Însă în lumina declaraţiilor apărute dinspre FIA, este aproape sigur că cel de-al treilea titlul mondial al pilotului de la Red Bull va fi confirmat.

Până la acest moment, echipa Red Bull a evitat să comenteze această situaţie, fiind singura parte implicată care nu a reacţionat într-un fel sau altul.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close