Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Sebastian Vettel, în pericol să piardă titlul mondial din cauza unei depăşiri neregulamentare

Sebastian Vettel, în pericol să piardă titlul mondial din cauza unei depăşiri neregulamentare

Sebastian Vettel, în pericol să piardă titlul mondial din cauza unei depăşiri neregulamentare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Noi 2012   •   13:28

Sebastian Vettel nu poate sărbători încă cel de-al treilea titlu mondial consecutiv cucerit în Formula 1, pentru că rivalii de la Ferrari au confirmat că iau în calcul posibilitatea de a înainta un protest oficial împotriva pilotului german, ca urmare a unei depăşiri neregulamentare pe care acesta ar fi făcut-o în timpul Marelui Premiu al Braziliei, ultima cursă a sezonului.

Vettel s-a clasat pe locul 6 la Interlagos, poziţie care i-a asigurat un avans de trei puncte în clasamentul general faţă de principalul său adversar în cursa pentru titlu, spaniolul Fernando Alonso, cel care s-a clasat al doilea în Brazilia.

O înregistrare video din timpul Marelui Premiu de la Interlagos arată cum Vettel i-a depăşit sub steag galben pe Kamui Kobayashi (Sauber) şi Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), manevra fiind interzisă.

În cazul în care Ferrari va înainta un protest oficial, iar germanul va fi găsit vinovat, regulamentul prevede o penalizare de 20 de secunde, situaţie în care Vettel ar fi retrogradat pe locul 8, iar titlul mondial ar merge la Alonso, pentru un singur punct.

„Analizăm înregistrarea video respectivă. Orice lucru care ameninţă credibilitatea campionatului trebuie să fie analizat. Putem face apel până vineri”, a declarat Luca Colajanni, purtătorul de cuvânt al echipei Ferrari, pentru AP, preluat de Agerpres.

Potrivit site-ului motorsport.com, FIA nu a făcut niciun comentariu privind o eventuală investigaţie, dar unul dintre oficialii săi, spaniolul Carlos Garcia, a declarat că „Ferrari nu ar trebui să câştige un campionat în acest fel”.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close