Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Fiul lui Alain Prost vrea să fie pilot pentru Ferrari: ?Aş dori să dau un test?

Fiul lui Alain Prost vrea să fie pilot pentru Ferrari: ?Aş dori să dau un test?

Fiul lui Alain Prost vrea să fie pilot pentru Ferrari: ?Aş dori să dau un test?
02 Dec 2008   •   20:15

Noul campion al Euro F3000, pilotul Nicolas Prost, nimeni altul decât fiul cvadruplului campion mondial Alain, vrea să înceapă o carieră în Formula 1. Prost Jr. şi-a asigurat titlul în Euro F3000 pe circuitul Magione din Italia, duminică, şi speră acum că a demonstrat faptul că merită să fie testat la Ferrari. ?Sper ca acest lucru să mă ajute în viitor. Aş dori să dau un test la Ferrari?, a declarat Nicolas Prost.
Nicolas şi-a început cariera de pilot la o vârstă relativ înaintată, de 22 de ani, dar în ultimii cinci ani a căpătat experienţă la Le Mans şi în seriile A1GP, înainte să concureze în Euro F3000 pentru echipa Red Bull. Să intre în Formula 1 la vârsta de 27 de ani ar fi extrem de târziu, având în vedere vârsta piloţilor veniţi în ultimul timp, precum Lewis Hamilton şi Felipe Massa, dar victoria în F3000 este o recomandare importantă pentru Marele Circ.
Alain Prost a recunoscut că o poziţie de pilot la Ferrari este visul fiului său şi încă are legături bune cu formaţia pentru care a concurat în sezoanele 1990 şi 1991. ?Aş vrea să dea un test în Formula 1. Am relaţii bune cu Ferrari şi sper că măcar îi vor da un test?, a spus Alain Prost.
Dacă Nicolas Prost va deveni pilot de Formula 1, ar fi al treilea fiu al unui campion mondial pe actuala grilă de start, după pilotul Nico Rosberg de la Williams şi Nelson Piquet Jr. de la Renault. Nepotul lui Ayrton Senna, Bruno, este de asemenea decis să intre în Formula 1, el fiind testat de Honda.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ferrari
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close